Den triste sannheten om isbjørnen og trekkhunden

Gladsaken om isbjørnen som ville leke med en trekkhund endte i hundedrap og omplassering.

DREPTE HUND: Videoen av en isbjørn som på tilsynelatende, kjærlig vis koser med en trekkhund, har gått viralt. Nå har den mørke siden av den kanadiske historien kommet fram. Video: YouTube/David de Meulles via Storyful Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En viral video av en isbjørn som forsøker å bli lekekamerat med en trekkhund, har gått som ild i tørt gress på internett den siste tida. Nå har imidlertid gladsaken om den lekelystne isbjørnen fått en langt mørkere vri.

Isbjørnen i videoen holdt til i Manitoba-området. Nå viser det seg at en isbjørn i dette området har drept og spist en trekkhund. På grunn av dette ble isbjørnen fraktet bort fra området forrige uke, skriver CBC News.

Det er usikkert om den drepte hunden er den samme som i videoen. Manitoba Sustainable Delevopment tror at én av årsakene til at det befinner seg isbjørner i området, er at Brian Ladoon som er eieren av trekkhundene, også den i videoen, skal ha matet isbjørnene over lenger tid.

VENNLIG TONE: I videoen som førsst gikk viralt reagert folk over det tilsynelatende vennlige forholdet mellom en isbjørnen og en trekkhund. Nå viste det seg at historien var en annen. Foto: Skjermdump YouTube/David de Meulles via Storyful
VENNLIG TONE: I videoen som førsst gikk viralt reagert folk over det tilsynelatende vennlige forholdet mellom en isbjørnen og en trekkhund. Nå viste det seg at historien var en annen. Foto: Skjermdump YouTube/David de Meulles via Storyful Vis mer

Oppstod mistanker

I tillegg ble en mor og en isbjørnunge også fraktet bort, da det oppstod mistanker om at noen hadde begynt å gi dem mat etter at isbjørn-morens oppførsel begynte å bli bekymringsfullt, skriver The Huffington Post.

Innrømmer å ha matet isbjørnen

Manitoba Sustainable Development har strenge regler om at man ikke skal gi mat til isbjørnene på området. Han er nå beskyldt for å ha matet bjørnene, og skal også ha innrømmet dette.

- Det var den eneste dagen vi ikke matet de jævla bjørnene, den eneste natten vi ikke la ut noe til dem, har Ladoon sagt ifølge CBC News.

Ladoon skal ha fortalt CBC News at han har tatt turister med ut i området mot en liten sum. Nå spekuleres det i om han har lokket isbjørnene fram ved å mate dem jevnlig.

Ekspertene advarer

Ian Stirling er professor ved universitetet i Alberta. Han sier til CBC at Ladoon ikke burde fått lov til å holde hundene sine lenket blant isbjørnene på den måten.

- Hunden var lenket fast, så sårbar den bare kan bli, sa Stirling.

Jim Mamalis, som jobber som rådgiver i Yoho nasjonalpark i Kanada uttrykte sin bekymring til avisa Calgary Sun:

- De kan bli vant til mennesker og kjøretøy, bli komfortable langs veien, på veien og tenke at veien er en potensiell matkilde. Isbjørnene kan virke vennlige, men i det øyeblikket de forstår at du har mat, og de vil ha den maten, gjett hva som skjer.., sier Mamalis.