Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jul

Den tyrkiske restauranten hylles på nett: - Ingen spiser alene 1. juledag

Gir bort gratis treretters.

GRATIS MÅLTID: Den tyrkiske restauranten Shish gir bort et gratis måltid til både hjemløse og eldre 1. juledag. Foto: Facebook / Shish Rest
GRATIS MÅLTID: Den tyrkiske restauranten Shish gir bort et gratis måltid til både hjemløse og eldre 1. juledag. Foto: Facebook / Shish Rest Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tyrkiske restauranten Shish i London har det siste døgnet fått enorm oppmerksomhet i sosiale medier.

For en vanlig besøkende koster hovedrettene mellom 9 og 17 pund. For hjemløse og eldre mennesker vil maten imidlertid være gratis 1. juledag.

I slutten av november la restauranten ut et bilde både på Facebook og på Twitter, av en håndskrevet lapp som hang utenfor lokalene.

«Gratis. Ingen spiser alene 1. juledag! Vi er her for å sitte sammen med dere. Treretters for hjemløse mellom 12 og 18. Alle hjemløse og eldre er velkomne!», sto det på den originale lappen.

Noen dager senere hadde fått laget ordentlige plakater, med samme budskap. Det nye innlegget er i skrivende stund delt over 1000 ganger.

Derfra gikk det bare oppover. Nå har titusenvis av mennesker sett restaurantens hyggelige gest.

Det siste døgnet har også den britiske avisa The Independent og australske 9 News plukket opp saken.

Independent skriver at restauranten har muslimske eiere, noe som også blir kommentert i sosiale medier.

- Vi bare hjelper folk. Mange blir hjemme alene i jula. Det trenger de ikke. De kan komme hit og ha det gøy, forteller Hasan Masud, en av de restaurantansatte, til nettstedet BuzzFeed.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!