Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den tyske flykapteinens tale fikk alle passasjerene til å bryte ut i spontan applaus

- Det ble fullstendig stille ...

TAKKET PILOTEN: Facebookbrukeren Britta Englischs innlegg på Facebook har fått en voldsom oppmerksomhet. Nesten 300 000 har likt innlegget og 16 00 har delt det på sin egen profil. Foto: NTB Scanpix / Faksimile: Facebook
TAKKET PILOTEN: Facebookbrukeren Britta Englischs innlegg på Facebook har fått en voldsom oppmerksomhet. Nesten 300 000 har likt innlegget og 16 00 har delt det på sin egen profil. Foto: NTB Scanpix / Faksimile: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at Germanwings Flight 4U9525 krasjet i de franske alpene tirsdag formiddag, var det mange som kviet seg for å ta til vingene resten av uka.

Flere Germanwings-ruter ble kansellert da mannskapet helst ville holde seg på bakken, men flere fly tok likevel på vingene. Ett av dem var ruten fra Hamburg til Köln onsdag morgen.

Håndhilste En av de som var ombord var en Facebook-bruker som kaller seg «Britta Englisch». Hun skriver i et lengre innlegg til Germanwings på Facebook at hun i utgangspunktet var nervøs, men at det så skjedde noe som gjorde flyturen langt mer behagelig. Det skriver den tyske avisa Bild.

Da passasjerene entret flyet sto kapteinen i døra og håndhilste på hver og én, og før avgang kom han ut i kabinen for å snakke til de som skulle være med ham på den korte turen.

- Han fortalte at han og kabinpersonalet var svært ulykkelige. Han fortalte også at kabinpersonalet følte seg ille til mote, men at alle var der frivillig. Og han fortalte at han og kabinpersonalet hadde fortalt sine familier at de ville komme trygt hjem i kveld, skriver hun.

- Jeg vil takke Etter at kapteinen hadde holdt sin lille appell til passasjerene ble det ifølge Britta helt stille, før de så brøt ut i applaus.

- Jeg vil gjerne takke denne kapteinen. Fordi han forstod hva alle tenkte. Og fordi han i det minste klarte å gi meg en god følelse før flyturen, skriver hun.

Det hører med til historien at dette skjedde dagen før det ble klart at det var annenflyger Andreas Lubitz (28) som krasjet Germanwings-flyet med viten og vilje.

Her er innlegget, som snart har blitt «likt» 300 000 ganger på Facebook, i sin helhet:

«I går morges klokka 8:40 gikk jeg med blandede følelser om bord på et fly fra Germanwings til Hamburg fra Køln. Men så kom kapteinen og hilste personlig på hver eneste passasjer, og før vi tok av holdt han en tale til passasjerene. Ikke fra cockpiten, men synlig fra kabinen. Han fortalte at han og kabinpersonalet var svært ulykkelige. Han fortalte også at kabinpersonalet følte seg ille til mote, men at alle var der frivillig. Og han fortalte at han og kabinpersonalet hadde fortalt sine familier at de ville komme trygt hjem i kveld. Det ble fullstendig stille ... så applauderte alle i flyet. Jeg vil gjerne takke denne kapteinen. Fordi han forstod hva alle tenkte. Og fordi han i det minste klarte å gi meg en god følelse før flyturen.»

Skjulte sykdom Siste nytt om flykatastrofen er at den tyske annenflygeren Andreas Lubitz, som tirsdag tok med seg 149 mennesker i døden, skjulte detaljer om sykdom for sin arbeidsgiver Germanwings.

Det er Ralf Hennenbrück, statsadvokat i Dusseldorf, som informerer om dette i en pressemelding.

Oppdagelsen kommer etter at politiet har gjennomsøkt Lubitz' to bopæler. Både huset i Montabaur hvor han bodde med sine foreldre, og leiligheten i Dusseldorf.

Politiet opplyser også at det ikke er funnet avskjedsbrev i Lubitz' leilighet, og det er foreløpig ikke funnet spor som tyder på at handlingen var religiøst motivert.

Det ble derimot funnet medisinske dokumenter som forteller at 28-åringen var syk. Han gikk også til legen for å få medisinsk behandling av denne sykdommen.

Det ble også funnet opprevne dokumenter som viser at Lubitz rett og slett skulle vært sykemeldt den dagen katastrofen inntraff, men politiet har ikke gått ut med detaljer om hvorfor han skulle vært sykemeldt.

I går innrømmet Lufthansa-direktøren at Lubitz hadde sluppet gjennom selskapets sikkerhetsnett. Det til tross for at Lufthansas sikkerhetsnett blir vurdert av eksperter som ett av de beste i verden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!