Den tyske regjeringens privatfly i nesten-krasj

Vingene skrapte i bakken.

PÅ HENGENDE HÅRET: Bundeswehr-pilotene klarte utrolig nok å lande trygt, selv med de massive problemene med å holde flyet stabilt. Foto: Marcel Russ / DPA / AFP / NTB Scanpix
PÅ HENGENDE HÅRET: Bundeswehr-pilotene klarte utrolig nok å lande trygt, selv med de massive problemene med å holde flyet stabilt. Foto: Marcel Russ / DPA / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tyske forbundsregjeringens privatfly var svært nær å krasje på Berlin-Schönefeld-flyplassen i dag, melder nyhetsbyrået DPA.

Bombardier Global 5000-maskinen, som er eid av det tyske flyvåpenet (Deutsche Luftwaffe), fikk like etter take-off i 08.40-tida i morges store problemer med styringen, og måtte snu og nødlande.

Under landingen var flyet svært ustabilt, og begge vingene skrapte i bakken, men besetningen klarte likevel utrolig nok å lande trygt.

Flyet ble stående en stund på rullebanen før det ble slept bort. I mellomtida ble fly til Schönefeld omdirigert til den andre store flyplassen i Berlin, Tegel.

Berømmes

Nå berømmes pilotene for bragden.

- Besetningen klarte å bringe jetflyet ned på bakken under svært vanskelige forhold, og dermed forhindre en enda mer alvorlig hendelse, uttaler forsvarsminister Ursula von der Leyen (CDU).

Ifølge oberstløytnant Stefan Schipke, sjefen for flyberedskapen, ble besetningen utsatt for «ukontrollerte flybevegelser som de ikke hadde programmert».

Besetningen besto av to piloter og ei flyvertinne. De er fysisk uskadd etter hendelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer