Den uforsonlige Hagen

Det hjelper lite å ha vært i Hagens nærmeste krets når partisjefen svinger pisken. Dag Danielsen er foreløpig den siste FrP'eren som får en brutal slutt på karrieren i Anders Langes gamle parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En lang rekke FrP-medarbeidere er blitt støtt ut i kulden av partisjef Carl I. Hagen. De som fikk merke Hagens øks i forrige runde, var de unge liberalistene som våget å være uenige med Hagen under landsmøtet på Bolkesjø i 1994. Vittige tunger var raskt med å omdøpe landsmøtet til 'Dolkesjø'.

Formannen i Fremskrittspartiets Ungdom, Lars Erik Grønntun, ble sparket ut. Hagen uttrykte at ungliberalistene hadde angrepet ham via ondskapsfulle angrep på kone og støttespiller Eli Hagen. Liberalist-kameratene til Grønntun, Pål Atle Skjervengen, Jan Erik Fåne og Tor Mikkel Wara, ble også støtt ut i kulda.

- Følg partiet, eller finn noe annet å gjøre! var Hagens klare beskjed til sine tidligere favoritter.

Så måtte nestformann og Hagens nærmeste medarbeider Ellen Wibe trekke et forslag etter at Hagen kom med et ultimatum. Wibe ga uttrykk for at hun ikke orket å slåss mer mot sjefen sin. Hagen sa klart fra at han hadde betraktet Wibes forslag som en krigserklæring: Han mente at Wibe 'ønsket konfrontasjon med formannnen.' Wibe vil fremdeles ikke kommentere det som skjedde før og under 'Dolkesjø'.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer