Den uforsonlige Hagen

Det hjelper lite å ha vært i Hagens nærmeste krets når partisjefen svinger pisken. Dag Danielsen er foreløpig den siste FrP'eren som får en brutal slutt på karrieren i Anders Langes gamle parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En lang rekke FrP-medarbeidere er blitt støtt ut i kulden av partisjef Carl I. Hagen. De som fikk merke Hagens øks i forrige runde, var de unge liberalistene som våget å være uenige med Hagen under landsmøtet på Bolkesjø i 1994. Vittige tunger var raskt med å omdøpe landsmøtet til 'Dolkesjø'.

Formannen i Fremskrittspartiets Ungdom, Lars Erik Grønntun, ble sparket ut. Hagen uttrykte at ungliberalistene hadde angrepet ham via ondskapsfulle angrep på kone og støttespiller Eli Hagen. Liberalist-kameratene til Grønntun, Pål Atle Skjervengen, Jan Erik Fåne og Tor Mikkel Wara, ble også støtt ut i kulda.

- Følg partiet, eller finn noe annet å gjøre! var Hagens klare beskjed til sine tidligere favoritter.

Så måtte nestformann og Hagens nærmeste medarbeider Ellen Wibe trekke et forslag etter at Hagen kom med et ultimatum. Wibe ga uttrykk for at hun ikke orket å slåss mer mot sjefen sin. Hagen sa klart fra at han hadde betraktet Wibes forslag som en krigserklæring: Han mente at Wibe 'ønsket konfrontasjon med formannnen.' Wibe vil fremdeles ikke kommentere det som skjedde før og under 'Dolkesjø'.

Etter landsmøtet valgte Vestfolds stortingsrepresentant Oscar D. Hillgaar gå ut av FrP. Hagen var raskt ute med merkelappen:

- Oscar gjør det som ofte er normalt når man har bestemt seg for noe - han dikter opp en begrunnelse, sa Hagen til NTB. Hillgaar hadde tidligere vært en av Hagens trofaste støtter.

FrPs stortingsrepresentanter Ellen Christiansen, Stephen Bråthen og Roy Wetterstad hadde vært uenige med Hagen i flere saker under landsmøtet og på Stortinget. De tre valgte likevel å be om godt vær og gikk langt i å krype for å få tilbake Hagens gunst.

- Vi ønsker å bli i partiet, sa Christiansen og håpet på hjerterom og romslighet. Slik gikk det ikke. De tre ble nærmest presset til å fristille seg fra FrP på Stortinget.

- Jeg trekker et lettelsens sukk, sa Carl I. da utrenskingene var ferdig. Han uttalte at han heller ville drikke kaffe med erkefienden Erling Folkvord enn å spise sammen med de tidligere medlemmene. Et partimedlem som kort tid etter bruddet ringte FrPs gruppesekretariat på Stortinget og spurte etter fru Ellen Christine Christiansen, fikk følgende svar fra partisekretær Eli Hagen: - Ellen Christine hvem?

I 1997 måtte flere av medlemmene av Oppland FrP passe hodene for Hagen. De siste årene er det Øystein Hedstrøm, Vidar Kleppe, Fridtjof Frank Gundersen og Dag Danielsen som har måttet dukke for å redde seg fra slegga.

De fire var blant Hagens nærmeste under landsmøtet på Bolkesjø. Men det hjelper lite når Hagen lukter hedningeblod i egne rekker.

VILLE BLITT:</B>Ellen Christiansen forsvant med "firerbanden" fra Frp i 94
<B>UVENNER: Ellen Wibe falt i unåde på Bolkesjø

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer