Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sprer asken til sine kjære i fornøyelsesparkene

Den uhyggelige Disneyland-myten har blitt bekreftet

- Det er så mye aske at det ikke er gøy lenger.

POPULÆRT: Disneyland-parkene i USA er blant verdens mest populære reisemål. Nå er det bekreftet at det også er et populært hvilested for de som har gått bort. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRT: Disneyland-parkene i USA er blant verdens mest populære reisemål. Nå er det bekreftet at det også er et populært hvilested for de som har gått bort. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Disney har noen av verdens mest entusiastiske fans, og underholdningsgigantens fornøyelsesparker er populære steder å besøke for å feire livets små og store begivenheter.

En undersøkelse fra reisenettstedet Travelbird viste at Disneyland California er verdens mest taggede reisemål. Disney World Florida kommer like bak, på en solid tredjeplass.

Populariteten bærer også med seg en rekke myter og konspirasjonsteorier, spesielt knyttet til de største parkene. Nå er en av dem bekreftet.

I flere år har det nemlig versert rykter om at folk smugler inn asken til sine kjære avdøde for å spre de ut i parkene.

Avisa Wall Street Journal kunne nylig bekrefte at det skjer på månedlig basis - så ofte at de ansatte har et eget kodeord for det. Saken har blitt hyppig sitert i amerikanske medier.

Smugles inn

Blomsterbed, busker, plener, Pirates of the Caribbean-karusellen og vollgraven under Dumbo-karusellen er populære steder å sende sine kjære til sin siste hvile. Men over alle rager angivelig det berømte spøkelseshuset.

Flere ansatte forteller avisa at de er mektig lei. Det er nemlig ikke bare i strid med loven både i California og Florida, det er strengt imot Disneys egne retningslinjer.

En kvinne forteller hvorfor hun likevel valgte å trosse reglene, og smuglet sin mors aske inn i en pilleboks.

- Alle som kjente henne visste at Disney var hennes «happy place», sier hun.

Flere skal også ha brukt sminkehylstere og skjulte rom i veska for å smugle asken forbi sikkerhetsvaktene.

Risikerer straff

Så snart de ansatte oppdager tegn til aske, blir attraksjonen stengt for tekniske problemer, og de må trå til for å rydde opp asken med en spesialstøvsuger.

Likevel er det ikke alt som blir oppdaget og fjernet umiddelbart.

- Det er så mye aske i spøkelseshuset at det ikke er noe gøy lenger, forteller en av de ansatte til avisa.

En talsperson for Disney forteller at spredning av aske blir slått hardt ned på:

- Denne typen oppførsel er strengt forbudt og ulovlig. Gjester som prøver seg blir eskortert bort fra parken umiddelbart.

Ettersom det er forbudt ved lov å spre aske på privat eiendom i USA kan du også risikere en saftig bot eller samfunnstjeneste, dersom du skulle prøve å omgå reglene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!