Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Den ukjente klimaverstingen

Hver gang du strømmer serier er du med på å øke utslippene av CO₂. Internettbruk forurenser like mye som flytrafikken ifølge danske eksperter.

POPULÆR: HBO-serien «Game of Thrones» er en av de mest populære seriene som strømmes via strømmetjenestene. Foto: HBO
POPULÆR: HBO-serien «Game of Thrones» er en av de mest populære seriene som strømmes via strømmetjenestene. Foto: HBO Vis mer

Er du blant dem som hører på podkast til og fra jobb eller bruker strømmetjenester for å se favorittserien? I så fall: har du noen gang tenkt på hvor mye ditt internettbruk påvirker utslipp av CO₂?

Ifølge danske eksperter forurenser internettbruk like mye som flytrafikken. Ifølge den danske avisa Politiken er det strømming av film og serier fra de store strømmetjenestene som Netflix og HBO som fører til de største klimautslippene.

Hver minste aktivitet på Internett koster energi i form av strøm. Jo større datamengder, jo større energiforbruk. Strømmetjenestene er de største strømslukerne fordi de tilbyr musikk, serier eller film i HD-kvalitet.

Raskt voksende industri

- Det stemmer at internettbruk øker utslippene av CO₂. All vår digitale aktivitet har en fysisk infrastruktur: datasentre. Datasentre er en svært kraftkrevende form for industri. Når datasentre driftes på steder med fossil strømproduksjon, og ikke på ren vannkraft som i Norge, skaper de store utslipp, sier Runa Haug Khoury, miljøekspert og tidligere fagsjef i Bellona til Dagbladet.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?