Den uløste politi- konflikten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg glemmer aldri hvordan tidligere LO-leder Yngve Hågensen måtte gå kanossagang blant tillitsvalgte EU-motstandere i fagbevegelsen den gang LO bare hadde fått gjennomslag for to av 15 krav til EØS-avtalen. Venstreopposisjonen hånte ham på forbundslandsmøte etter forbundslandsmøte, inntil Hågensen eksploderte på talerstolen i Folkets Hus og tok dem i skole: Han viste til at de alle var tillitsvalgte og dermed hadde erfaring fra forhandlinger. Var det noe de burde ha lært, var det at det ikke er mulig å få gjennomslag for alle krava. «Da må dere tru på julenissen!», sa Hågensen og presiserte med kraftfullt stemmevolum at det var «ålreit en gang iblant, men f… ikke hver dag!»

Det er lederen i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, som nå får den gamle episoden til å stige opp fra hukommelsens innerste kammer. Han har spilt høyt i et år og hadde en solid gevinst på hånda natt til i går, men valgte å si nei. Han hadde definitivt ikke fått gjennomslag for alle krava og kan heller ikke ha villet ta lærdom av Hågensens forhandlingsrealisme. Den var riktignok politisk motivert ved at Hågensen selv var usvikelig EU-tilhenger og nok ikke sto altfor steilt på krava. Det gjør Johannessen i en slik grad at selv garvede fagforeningsledere jeg har snakket med, mildt sagt undrer seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer