Den ungarske regjeringen snur: Vil busse flyktningene til Østerrike

1000 marsjerer mot grensa.

PÅ MARSJ: Ca. 1000 flyktninger la i morges ut på den lange marsjen mot den østerrikske grensa fra sentralbanestasjonen i Budapest. Foto: Frank Augstein / AP / NTB Scanpix
PÅ MARSJ: Ca. 1000 flyktninger la i morges ut på den lange marsjen mot den østerrikske grensa fra sentralbanestasjonen i Budapest. Foto: Frank Augstein / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at ungarske myndigheter i dagevis har hindret de flere tusen flyktningene som er strandet i landet i å dra videre, snur nå regjeringen. En talsmann for statsminister Viktor Orbán sier de nå vil sende busser for å plukke opp dem som i hele dag har marsjert fra Budapest mot den østerrikske grensa, melder NTB.

Det er 175 km fra Budapest til grensa langs motorveien, og 240 km til Wien.

Tok beina fatt Det var i morges, etter at flere tusen i dagevis har oppholdt seg på sentralbanestasjonen i Budapest, at en betydelig andel av dem bestemte seg for å ta beina fatt, framfor å vente på et tog som aldri kommer.

Ungarske myndigheter har uttalt at de ikke vil la flyktningene reise videre mot Østerrike og Tyskland med mindre de lar seg registrere i landet. Dette er mange motvillige til, siden det ifølge Dublin-avtalen kan innebære at de blir sendt tilbake til Ungarn, fordi det var det første landet der de registrerte seg i Schengen-området.

Tilsynelatende ønsker få, om noen, av flyktningene å bli i Ungarn. Landet har en høyreorientert innvandringsfiendtlig regjering, og statsminister Orbán har uttalt at muslimer vil undergrave Europas kristne natur - med henvisning til at flertallet av flyktningene kommer fra muslimske land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.