Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den unge kvinnen er hardt skadd, men det er en annen detalj i bildet som gjør folk fly forbanna

«Menneskeheten galopperer mot sin undergang».

ULYKKE: En ung kvinne ligger hardt skadd på jernbanesporet. På perrongen står en ung man og foreviger det hele med en selfie. Foto: Zuma Press / Giorgio Lambri / NTB Scanpix
ULYKKE: En ung kvinne ligger hardt skadd på jernbanesporet. På perrongen står en ung man og foreviger det hele med en selfie. Foto: Zuma Press / Giorgio Lambri / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et bilde tatt av den italienske journalisten Giorgio Lambri går nå verden rundt. Lambri jobber for den italienske avisa Liberta, og dokumenterte at en kanadisk kvinne hadde blitt påkjørt av toget i den norditalienske byen Piacenza. Det skriver The Telegraph.

Redningsmannskapene var raskt på pletten for å bistå kvinnen, men en annen del av bildet har nå satt sinnene i kok hos mange.

På perrongen står nemlig en ung mann og tar en selfie foran scenen som utspiller seg på jernbanesporet.

«Galopperer mot sin undergang»

Etter at bildet ble tatt den 26. mai, har det fått massiv oppmerksomhet. Først og fremst i Italia, men etter hvert også andre steder i verden.

Det har fått plass på forsidene av flere italienske aviser, og har blitt flittig delt i sosiale medier. Følelsene som går igjen er frustrasjon og sinne.

Den italienske storavisa Corriere della Serra skriver blant annet at det ser ut som om mannen gjør V-tegnet med den ene hånda, mens han tar bildet med den andre.

I La Stampa skriver en kommentator at bildet er symptomatisk for «sykdommen som sprer seg og tærer på internett», mens radiovert Nicola Savino fortalte sine lyttere at «menneskeheten galopperer mot sin undergang». Det skriver den britiske rikskringkasteren BBC.

Måtte amputere

Lambri, som tok det mye omtalte bildet, har også skrevet om seansen i Liberta under overskriften «Barbariet du ikke forventer: Selfien foran en tragedie».

- Jeg er helt sikker på at han ikke er et dårlig menneske, han er bare uvitende når det kommer til livets etikk. Jeg er en veteranjournalist som har dekket kriminalitet i en årrekke og sett mange skremmende ting, men dette gjorde meg virkelig trist, skriver han.

Lambri informerte jernbanepolitiet om hva som hadde skjedd, og de indentifiserte raskt den unge mannen. Han ble tvunget til å slette bildet, men det er ingenting som tyder på at han har gjort noe ulovlig. Han ble derfor løslatt.

Den unge kvinnen fra Canada måtte amputere et bein etter ulykken. Det er foreløpig ikke klart nøyaktig hva som skjedde i forkant av uhellet, men BBC skriver at kontrollsystemet på togets dører skal ha vært defekt.

Kvinnen kan derfor ha falt ut av en dør som åpnet seg på feil side, men de skriver samtidig at andre rapporter tyder på at hun forsøkte å rekke et tog idet det forlot stasjonen.

«SAY CHEESE»: To pingviner i Antarktis fant et kamera etterlatt av utforskeren Eddie Gault. Resultatet går nå verden rundt. Den morsomme snutten ble filmet 7. mars, i nærheten av Australias forskningssenter Mawson. Video: Twitter/AusAntarctic via CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media