Den utrygge hovedstaden

I løpet av kort tid har fem kvinner blitt overfalt og voldtatt i Oslo. Dagbladets journalist gikk natt til fredag i de farligste områdene for kvinner i Oslo.

NATTEVANDRING:  Å gå ved Akerselva om natta er noe jeg aldri ellers foretar meg. Men i kveld har jeg tre sterke karer som følger med på hvert skritt jeg tar, og jeg føler meg trygg. Men jeg vet jeg hadde vært engstelig om jeg hadde gått her alene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NATTEVANDRING: Å gå ved Akerselva om natta er noe jeg aldri ellers foretar meg. Men i kveld har jeg tre sterke karer som følger med på hvert skritt jeg tar, og jeg føler meg trygg. Men jeg vet jeg hadde vært engstelig om jeg hadde gått her alene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2007 var det en voldtektsbølge Oslo. Den 25. februar klokka 02.30 ble en kvinne forsøkt voldtatt i Trondheimsveien 8.

Et kvarter tidligere passerte jeg adressen, som den gang var bygget ved siden av der jeg bodde. I alt tre voldtektsforsøk skjedde i området i løpet av en halvtime. Det var da jeg sluttet å gå hjem alene fra byen om natta.

Nå er det en ny voldtektsbølge i byen. Og i natt skal jeg ut og gå i Oslos utrygge strøk. Jeg er ikke alene. Jeg har med meg tre kolleger som skal følge med på avstand. Men jeg kvier meg litt likevel.

Meg neste gang Jeg skal være den første til å innrømme det: Jeg er ikke den tøffeste dama i gata. Jeg går ikke i bresjen for å «ta natta tilbake» om prisen er å bli ranet eller voldtatt. Noen kaller det sunn fornuft. Andre kaller det krisemaksimering eller frihetsberøvelse. For meg spiller det liten rolle. Jeg er redd.

Som journalist får man med seg alle farer som lurer. Vi skriver jevnlig om knivstikkinger, voldtekter, ran og skyting. Vi kommer tett på alle hendelsene. Det gjør noe med med hodet, det er ingen tvil om det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer