- Den vanlige nordmann liker å tro at ingen finner på noe tull i den ligaen, men av og til strekkes strikken langt

Teleanalytiker mener Telenor spiller på grensa i telekom-bransjen.

TELENOR-LEDELSEN: F.v tidligere konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef Sigve Brekke og tidligere styreleder Svein Aaser  under presentasjonen av Sigve Brekke som ny konsersjef i mai i år.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TELENOR-LEDELSEN: F.v tidligere konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef Sigve Brekke og tidligere styreleder Svein Aaser under presentasjonen av Sigve Brekke som ny konsersjef i mai i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag skriver VG at ingen av de tre kvinnene med mest erfaring i Telenor-ledelsen skal ha blitt kalt inn til intervju da selskapet ansatte ny konsernsjef i mai i år.

Bare dager etter ansettelsen sa styreleder i Telenor, Svein Aaser, følgende på NRK Kveldsnytt  «Vi hadde med oss i sluttrunden både kvinner og menn fra både innland og utland».

Teleanalytiker i Norsk Telecom, Tore Aarønæs, mener situasjonen er uheldig for Telenor.

- Det er uheldig for et selskap mange mener er nesten vårt. Dette blir trukket fram i kategorien muligens urent trav, og slikt burde ikke skje, sier Aarønæs til Dagbladet.

- Godt kvalifiserte Etter det VG erfarer skal Aaser samme dag som intervjuet ha ringt administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen. Hun skal ha oppfattet samtalen som en oppfordring på at hun skal ut offentlig og si at hun var en del av ansettelsesprosessen. Hun oppfattet at dette ikke var sant, og nektet ifølge VG å gå ut med det.

- Det er spesielt hvis noen har fått beskjed om å si A, dersom B var det som virkelig skjedde, sier Aarønæs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer