Den vanskelige oppgaven

I landet som renner over av melk og honning, er det fortsatt noen som står i den økonomiske skyggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I sommer gruer mange barn fra fattige familier seg til første skoledag og stiloppgaven om hva de gjorde i ferien. Før valgkampen skyves ansvaret rettmessig over på politikerne, men du og jeg har også en forpliktelse til å sørge for at disse barna har noe å fylle stilene sine med.

Sommerferien er for de fleste barn i Norge forbundet med varme og bekymringsløse dager, men selv i de mest solrike deler av landet vårt finnes det skygge. Det foreligger flere undersøkelser om fattige barn i Norge. Econ presenterte et nøkternt materiale i Sosial Puls 2001, der de anslo tallet til å være ca. 20 000 som lever under en definert fattigdomsgrense i en periode på over 10 år. Tallet kan diskuteres. Forskere og organisasjoner er imidlertid enige om at det er flere tusen barn i Norge som holdes utenfor fellesskapet på grunn av svak økonomi og en utsatt sosial situasjon. Det er ikke akseptabelt at vårt velferdssystem har et sikkerhetsnett med for store masker for disse barna.

Senk terskelen

Vi må kunne forvente at Stortinget sikrer trygge sosiale rammevilkår for alle og avskaffer dyre egenandeler på leirskoler og andre aktiviteter. Offentlige og frivillige organisasjoner må samarbeide for å åpne dører, senke terskler og invitere alle med. Vi må alle ta ansvar for at ikke høye deltakeravgifter ekskluderer dem som daglig må vurdere hvilke regninger de har råd til å betale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer