Elg ved barneskole

- Den var rett og slett drita

Ansatte ved Gimle skole i Halden fikk seg en overraskelse da det var en beruset elg på besøk i nabolaget.

BERUSET: Elgen har vært på besøk de siste to dagene. Den skal ha opptrådd relativt beruset. Foto: Yvonne Tomlinson
BERUSET: Elgen har vært på besøk de siste to dagene. Den skal ha opptrådd relativt beruset. Foto: Yvonne Tomlinson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En angivelig beruset elg er blitt observert to dager på rad ved Gimle barneskole i Halden.

Yvonne Tomlinson er miljøarbeider på skolen. Hun forteller til Dagbladet at hun neppe tror det er siste gang elgen kommer på besøk.

- Jeg tror elgen har funnet ut at det er åpen bar, og vil nok utnytte seg av det, sier Tomlison lattermildt.

Saken ble først omtalt av Halden Arbeiderblad.

Koste seg

I går ble elgen først observert i hagen til nabohuset, like ved skolen. I natt gikk han videre på vift, men var å finne i hagen i dag også.

SJANGLET: Elgen holdt seg for det meste til frukten i frukhagen, og sjanglet da han gikk. Foto: Yvonne Tomlinson
SJANGLET: Elgen holdt seg for det meste til frukten i frukhagen, og sjanglet da han gikk. Foto: Yvonne Tomlinson Vis mer

Det er en åpenbar interesse for frukthagen i nabolaget til skolen. Der er det både epler og plommer som har gjæra. Disse ingrediensene har gitt elgen en nokså merkelig oppførsel.

- Han sjanglet og var full, eller rett og slett «drita», sier Tomlison.

De oppdaget elgen tidlig på morgenen. Kollegaen til Tomlison la merke til at elgen ikke klarte å reise seg opp, og var bekymret for at han var skadet.

- Han snakket med elgen for å få den til å reagere, men da den prøvde å reise seg hadde han «morrabrød» og slet med å stå oppreist, forteller Tomlison.

SJOKKERT: Yvonne Tomlinson, miljøarbeider på skolen, fikk høre at det var en elgkalv og ble sjokkert da hun så hvor stor den var. Foto: Privat
SJOKKERT: Yvonne Tomlinson, miljøarbeider på skolen, fikk høre at det var en elgkalv og ble sjokkert da hun så hvor stor den var. Foto: Privat Vis mer

Ifølge Tomlison knasket elgen i seg epler, og det kom til og med en rådyrfamilie forbi, forteller hun.

- Da manglet vi bare de sju dvergene, ler Tomlison.

ANGRIPER: Skogvoktere advarer folk mot å bevege seg for nærme store elger etter at en elg gikk til angrep på en person. Video: CPW NE Region. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Barna sin sikkerhet

Selv om det var et usedvanlig syn påpeker Tomlison at det er gøy så lenge den holder seg på avstand.

Elgen beveget seg i område hvor barn var på vei til skolen, så de ønsket derfor å holde kontroll på ham.

- Viltnemnda ble kontaktet og fjernet elgen fra området, forteller Tomlison.

Elgen har ikke vist seg inne på skoleområdet, men den sjanglet og rev ned et fuglehus blant annet. Skolen er forberedt om han viser seg igjen.

- Vi må først og fremst tenke på barna sin sikkerhet, og vi vil ringe Viltnemnda og 112 om den kommer tilbake, sier Tomlison.

MÅLLØS: Det er for gjort og bli overveldet av flott natur, og noen ganger må man bare danse for å frigjøre følelsene, men det er lurt på passe på omgivelsene rundt seg. Video: Newsflare. Lydeffekt: Epidemic Sound. Reporter: Magnus Paus Vis mer

Ut med advarsel

Thomas André Olsen er fallviltjeger i Halden kommune. Han forteller til Halden Arbeiderblad at et slikt dyr ikke er til å spøke med.

- Vi vil gå ut med en advarsel om at folk skal holde avstand. Brunsten har ikke startet enda. I dag var den mer aggressiv enn i går, og vi oppfordrer til at folk holder avstand, sier Olsen.

Han forteller også at det har vært flere slike tilfeller i Norge, der man ikke klarer å få elgen bort fra boligfeltet.

- Elg vekker fort mye nysgjerrighet hos folk, og det er viktig å være tydelig på at den ikke skal oppsøkes. Det er jo så nærme barneskolen. Vi vurderer dag for dag hva vi skal gjøre, sier Olsen ifølge HA.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer