Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Den verste begravelsen

BALLYMONEY (Dagbladet): - Dette er den tristeste av triste begravelser jeg har opplevd. Hele landet sørger, og sorgen har nådd ut over verden, erklærte biskop Patrick Walsh under begravelsen for de tre drepte brødrene Quinn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En hilsen fra en av de drepte guttenes venner ble lest opp over høytaleren. Mange måtte stå utenfor den vesle kirken i Ballymoney og høre.

«Å ta livet av Richard, Mark og Jason på denne grusomme måten, vil vi aldri glemme.»

Sjokk

Drapene på de tre guttene skjedde samtidig som Orangeordenen forberedte seg på den største marsjen i året for å feire at den protestantiske Vilhelm av Oranien vant over den katolske James II. Trass i sjokket ble ingen marsjer avlyst. Drapene setter hatet og fanatismen i Nord-Irland i søkelyset igjen.

Stillhet

Biskop Walsh oppfordret til stillhet og ettertanke:

- Det er stillhet i Ballymoney og i Rasharkin. Måtte denne stillheten falle over hver eneste by og landsby i vårt land (...) en stillhet som gjør det mulig å lytte til det Gud sier.

Til stede var ellers både protestantiske og katolske prester. Folk gråt.

Faren John Dillon var med på å bære den eldste av guttene, Richard. Dillon, som ikke lenger bor sammen med moren Christine Quinn, gråt og klappet på den hvite kista, som om han håpet gutten skulle føle det.

Moren Christine Quinn kommer fra en blandet familie, det er både protestanter og katolikker blant hennes onkler.

En av onklene, Harry Patton, var medlem av Orangeordenen. Han har nå besluttet at han aldri mer vil gå i en demonstrasjonsmarsj sammen med Orangeordenen.

Onkelen og mange andre var sjokkert over at ikke Orangeordenen avlyste noen av sine marsjer i respekt for de drepte, uskyldige barna.
- Det fins ingen vei som er verd tre barns liv, sier onkelen i en kommentar.

Hos bestemor

Moren vil ikke flytte tilbake til det protestantiske boligområdet der mordbrannen skjedde. Guttene gikk i protestantisk skole, men begravelsen fant sted i en katolsk kirke. Moren bestemte at de skulle gravlegges i bestemorens landsby. Hun vil ikke ha noe mer med Ballymoney å gjøre.

<B>GRÅTENDE:</B> Faren John Dillon til venstre, måtte støttes mens han gråtende bar sin sønn Richard til graven.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!