- Den verste tundraen av menneskerettigheter i verden

USAs fiender sliper kniven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uka har nok en politiskandale lagt mørke skyer over USA, og fredag kveld ble seks politimenn siktet for å ha tatt livet av Freddie Gray (25), eller i ulik grad medvirket.

Og siden Baltimore-saken bare har vært den siste i rekken av mange, bruker klassiske USA-motstandere det for alt det er verdt, ifølge Global Post.

Propagandamaskineriet i fiendtlig innstilte land har pumpet ut ufiltrert kritikk av amerikanerne.

- Menneskeslakter Ikke uventet er det Nord-Korea som går lengst. Pyongyang-regimet benytter enhver mulighet til å sende verbale raketter over Stillehavet.

- Det siste drapet av en svart mann, begått av en hvit politimann, viser tydelig at USA er den verste tundraen av menneskerettigheter i verden, skriver den myndighetskontrollerte avisa Rodong Sinmun, ifølge nyhetsbyrået KCNA.

FN har gjentatte ganger anklaget Nord-Korea for grove brudd på menneskerettighetene, uten at det på noen som helst måte har ført til endringer i det bortimot hermetisk lukkede landet.

- USA prøver å diktere andre land når det gjelder menneskerettigheter, men denne saken viser at USA slettes ikke er noen menneskerettighetsmester, og landet er snarere den ondeste menneskeslakteren, mener avisa.

Afromaidan Forholdet mellom Russland og Vesten er fortsatt nær frysepunktet, etter russernes behandling av Ukraina. President Vladimir Putin & co liker å slå tilbake, og har også kastet seg over situasjonen i Baltimore.

- USA er en politistat, hvor rasistiske drapstropper angriper og dreper svarte folk, sier Mark Mason til Russia Today.

Avisa bruker Mason, som hevder å være en politisk analytiker for internasjonale nyhetsmedier.

Akkurat begrep som politistat og rasisme er beskyldninger som jevnlig blir rettet mot Russland.

Statlig russisk TV kaller opprøret i Baltimore for en «farget revolusjon» og «Afromaidan», sistnevnte med referanse til fjorårets demonstrasjoner på Maidanplassen i Kiev.

Dobbeltmoral? Venezuela har heller ikke et særlig godt forhold til amerikanerne, og det statlige nyhetsbyrået Agencia Venezolana de Nc har kjørt en artikkel de titlet slik:

«Rasisme: Den systematiske diskrimineringen i USA.»

Der angriper de president Barack Obama for dobbeltmoral, etter at han fordømte opptøyene i Baltimore. De trekker inn demonstrasjoner i Venezuela i fjor, hvor Obama ifølge nyhetsbyrået forsøkte å framstille initiativtakerne som ofre - noe byrået mener er en virkelighetsforfalskning.

Mildere kritikk enn den fra Russland og Nord-Korea, men amerikanserne får ikke uventet hard medfart fra disse nasjonene - som vanlig.

Rolig natt De siste par dagene har det vært roligere i Baltimore. Det var knyttet spenning til hvordan folk ville respondere på gårsdagens siktelser.

• Ville det igjen føre til voldelige sammenstøt i gatene, fordi påtalemyndigheten nå mener Gray ble drept av politiet?

• Eller ville massene falle til ro, siden de mistenkte politifolkene nå blir straffeforfulgt?

Det endte fredelig. Folk ropte av glede, omfavnet hverandre og tutet med bilhornene for å vise sin tilfredshet med statsadvokatens beslutning.

- Jeg er stolt av Baltimore. Jeg er lykkelig, jeg er glad for at dette ikke ble feid under teppet, og at noen tok grep, sier Mae McKinney ifølge NTB.