I BRANN: En personer går gjennom en brennende barrikade i Liverpool 9. august. I natt har opptøyene fortsatt med full styrke flere steder i England. Foto: REUTERS/Phil Noble
I BRANN: En personer går gjennom en brennende barrikade i Liverpool 9. august. I natt har opptøyene fortsatt med full styrke flere steder i England. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

- Den verste volden i Manchester på minst 30 år

Enda en natt med voldelige opptøyer i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at 16 000 politimenn ble satt til å patruljere Londons gater i natt var situasjonen forholdsvis rolig i morgentimene i dag. 

De voldsomme opptøyene som startet i London for fire dager siden har spredt seg til flere steder i England og også i natt har det vært kraftige sammenstør mellom mobben og politi flere steder.

I byer som Manchester, Salford, Liverpool, Nottingham og Birmingham har butikker blitt plyndret og satt fyr på i løpet av nattetimene.

Volden i Manchester skal være den verste på minst 30 år, hevder politiet. Fotografer ble jaget bort fra åstedene, og politiet ble presset tilbake av gjenger som besto av flere hundre maskerte ungdommer. Flere bygninger i byen er satt i brann.

I Liverpool kastet rasende ungdommer murstein mot politiet.

Satte fyr på politistasjonen Politiet skal blant annet ha arrestert minst 19 personer i Bristol, tre i Gloucester, 109 i Birmingham, Wolverhampton og West Bromwich melder Sky News.

PÅGREPET: Politiet pågriper en mann etter opptøyer i Birmingham.  Foto: REUTERS/Darren Staples
PÅGREPET: Politiet pågriper en mann etter opptøyer i Birmingham. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Åtter personer skal også være pågrepet etter å ha satt fyr på Canning Circus politistasjon i Canning, skriver CNN.

- Dette er umotivert, meningsløs og helt uberettigede, hensynsløse kriminelle handlinger, sa Paul Scarrott, assisterende politisjef i Nottinghamshire, som ledet operasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hold dere inne Mandag kveld ble en 26 år gammel mann første dødsoffer for opptøyene da han ble skutt i bilen sin i Croydon. Han øde senere av skudskadene

Politiet oppfordret foreldre og foresatte om å holde ungdommen inne i går kveld, og sier at det altfor mange av dem som er ute på gatene havner i situasjoner som er farlige og voldelige.

- Vi vil være veldig robuste i vårt politiarbeid i kveld, og vil reagere hardt på selv det minste tegn av forstyrrelser, sa Tim Godwin, fungerende politisjef for Metropolitan Police.

Skulle ikke drepe Det kan se ut til at politiets harde reaksjoner har skremt ungdommene noen steder, mens opptøyene andre steder har fortsatt med forsterket intensitet.

De første opptøyene brøt ut i forbindelse med at Mark Duggan en kjent kriminell, ble skutt og drept i Tottenham av London-politiet i forrige uke. Politiet etterforsker fortsatt dødsfallet, men mye tyder på at Duggan ble advart av politiet og at det var meningen å skadeskyte ham.

I går hadde politiet allerede arrestert over 330 mennesker og fengslene i London var fulle. Sent i går kveld opplyste Scotland Yard at det samlede antallet pågrepne var 685 bare i London.

- Skal kvele opprørene Lederen i English Defense League, Stephen Lennon, varslet i natt at den høyreekstreme gruppa vil gå ut i gatene og forsøke å kvele opprøret, melder AP.

English Defence Leage er en høyreekstrem gruppe som er blitt trukket fram som inspirasjonskilde for den norske terroristen Anders Behring Breivik.

PLYNDRER: Mobben har hensynsøst plyndret butikker under opptøyene. Foto: REUTERS/Darren Staples
PLYNDRER: Mobben har hensynsøst plyndret butikker under opptøyene. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Lennon sier at så mye som 1000 av medlemmene i English Defense League planlegger å møte opp i Luton hvor gruppa er basert. Ifølge lederen hadde enkelte medlemmer allerede begynt å patruljere.

- Vi skal stoppe disse opptøyene. Politiet klarer det tydeligvis ikke, sier Lennon til AP.

I BRANN: Sony står i brann etter at pøbler har tent på.    Foto: REUTERS/BBC/ITN Helicopter via Reuters TV
I BRANN: Sony står i brann etter at pøbler har tent på. Foto: REUTERS/BBC/ITN Helicopter via Reuters TV Vis mer