- Den viktigste fasen i kampen mot Taliban

Gatekamper i den største byen i Swat-dalen i Pakistan.

GATEKAMPER I BY: Det pakistanske militæret kjempet lørdag i gatekamper mot Taliban-opprørere i Swat-dalens største by Mingora. Foto: EMILIO MORENATTI/AP/SCANPIX
GATEKAMPER I BY: Det pakistanske militæret kjempet lørdag i gatekamper mot Taliban-opprørere i Swat-dalens største by Mingora. Foto: EMILIO MORENATTI/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I dag har det brutt ut gatekamper i Swat-dalens største by Mingora, og en ny fase er i gang i krigen mot Taliban- opprørerne.

Minst 17 Taliban-krigere skal ha blitt drept i kampene lørdag, og ifølge hæren pågikk det harde kamper i sentrum av byen. Operasjonen tar svært lang tid, sier militærets talsmann Athar Abbas ifølge BBC.

- Dette er en ekstremt vanskelig og ekstremt farlig operasjon i, fordi gate for gate og hus for hus må klareres, sier han til reportere.

Mange flyktningerIfølge CNN beskriver militæret offensiven som «den viktigste fasen» i offensiven mot Taliban.

Abbas frykter at Taliban-krigere vil bruke sivilister som menneskelige skjold. Titusener av mennesker har flyktet fra byen de siste ukene, og bare 5—10 prosent av den sivile befolkningen er igjen.

Om lag 15000 soldater har deltatt i Pakistans militæroffensiv mot Taliban i Swat-dalen. Pakistan sier mer enn 1000 Taliban-krigere og i overkant av 50 soldater er drept i kampene, men disse tallene er ikke bekreftet av uavhengige kilder, ifølge NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer