- Den voldsomste og mest barbariske krigen i moderne tid

President Assad om borgerkrigen som har tatt over 100 000 liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den syriske presidenten Bashar al-Assad sa i en uttalelse, sitert av det statlige nyhetsbyrået SANA i Syria i dag, at han er trygg på seier i borgerkrigen i landet.

Da hans motstandere valgte å si fra og det fredelige opprøret i landet startet for 28 måneder siden har demonstrasjoner blitt til krig og over 100 000 mennesker er drept og nesten to millioner mennesker sendt på flukt, ifølge tall fra nyhetsbyrået Reuters.

Nyhetsbyrået AFP melder at Assad i dag skal ha vært på sin første kjente tur utenfor hovedstaden Damaskus siden mars i fjor. Bilder viser presidenten, angivelig fra i dag, hvor han skal ha inspisert sine styrker i Daraya.

- Mest barbariske Uttalelsen til Assad kom i forbindelse med en markering av at det er 68 år siden Syria dannet et forsvar.

- Hvis vi ikke var sikre på å vinne, hadde vi ikke hatt evnen til å motstå og evnen til å fortsette kampen i mer enn to år mot fienden, skal han ha sagt.

Han hyllet sine soldater:

- De har vist mot i møtet med terrorisme ... og den voldsomste og mest barbariske krigen i moderne tid, er Syrias president sitert på, melder Reuters.

Instagram Og Assad prøver å framstå som en av folket. Nylig opprettet regimet en offisiell konto på bildelingstjenesten Instagram som viser en travel president, men som også tar seg tid til å møte soldatene, mødrene og folket.

Samtidig mener FN at Assads styrker har begått krigsforbrytelser som tortur, seksuell vold, tilfeldige drap og plyndring.

I dag kom også nyheten om at Syria sier ja til å slippe inn FN-inspektører til tre forskjellige steder for å undersøke påstander om bruk av kjemiske våpen i borgerkrigen, noe landet avviser.

- Delegasjonen vil reise til Syria så raskt som mulig for samtidig å undersøke tre av hendelsene det har blitt rapportert om, heter det i en uttalelse fra mediekontoret til FNs generalsekretær Ban Ki-moon, ifølge NTB.

HYLLET SINE SOLDATER: President Basja al-Assad i Syria brukte markeringen av at landet har hatt et forsvar i 68 år i dag til å hylle sinen soldater. Han er sikker på å vinne krigen som han omtaler som den voldsomste og mest barabariske borgerkrigen i moderne tid. Angivelig er bildet tatt i Daraya på presidentens første kjente reise utenfor hovedstaden Damaskus siden mars i fjor. Foto: REUTERS / SANA / Handout via Reuters / NTB scanpix
HYLLET SINE SOLDATER: President Basja al-Assad i Syria brukte markeringen av at landet har hatt et forsvar i 68 år i dag til å hylle sinen soldater. Han er sikker på å vinne krigen som han omtaler som den voldsomste og mest barabariske borgerkrigen i moderne tid. Angivelig er bildet tatt i Daraya på presidentens første kjente reise utenfor hovedstaden Damaskus siden mars i fjor. Foto: REUTERS / SANA / Handout via Reuters / NTB scanpix Vis mer

Et av stedene inspektørene skal undersøke er Khan al-Assal utenfor Aleppo. Der ble 27 mennesker drept tidligere i år, i angrep der det angivelig ble brukt kjemiske våpen. FN har ikke gått ut med hvilke to andre steder som skal undersøkes, men de antas å være i nærheten av Homs og Damaskus.

Eksplosjon Og kampene fortsetter.

I dag var det en uvanlig kraftig eksplosjon i Homs. Det var et ammunisjonslager som gikk i lufta, og minst 40 mennesker ble drept, ifølge syriske aktivister.

Eksplosjonen fant sted i bydelen Wadi al-Dhahab, som er kontrollert av syriske regjeringsstyrker, melder eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), melder NTB.

Regimets styrker har nylig tatt tilbake kontrollen over den strategisk viktige bydelen Khalidiya i Homs, som har vært opprørernes bastion i Syria.

Assad og opprørerne beskylder hverandre for å ha brukt kjemiske våpen i krigen. I den parallelle propagandakrigen beskylder partene også hverandre for å stå bak hendelser som kanskje tredjeparter står bak.

PÅ SOSIALE MEDIER: President-hverdagen i Syria ser idyllisk ut på Instagram. Skjermdump: Instagram
PÅ SOSIALE MEDIER: President-hverdagen i Syria ser idyllisk ut på Instagram. Skjermdump: Instagram Vis mer