Denis ble presset ut av politiet da han etterforsket pedofil prest. Etter 45 år får han endelig erstatning

- Jeg er glad, veldig fornøyd, og tenker at 45 år er nok, sier 86 år gamle Denis Ryan.

FIKK UNNSKYLDNING: I 2016 fikk Denis Ryan (i midten) endelig beklagelsen han fortjente av politisjef i Victoria, Graham Ashton (t.h.). Til venstre står tidligere politisjef, Mick Miller, som fikk Ahston til å se på Ryans sak på nytt. Foto: Victoria Police / Facebook
FIKK UNNSKYLDNING: I 2016 fikk Denis Ryan (i midten) endelig beklagelsen han fortjente av politisjef i Victoria, Graham Ashton (t.h.). Til venstre står tidligere politisjef, Mick Miller, som fikk Ahston til å se på Ryans sak på nytt. Foto: Victoria Police / Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I 1972 ble den australske etterforskeren Denis Ryan presset ut av politiet, som følge at han forsøkte å få siktet en pedofil prest, som helt åpenbart var skyldig.

Først nå, nesten 50 år etter at han måtte forlate politiet som følge av at han rent faktisk gjorde jobben sin, får han erstatning. Han får et ukjent pengebeløp av staten Victoria som følge av den urettmessige behandlingen han fikk på 70-tallet, skriver BBC.

- Da jeg hørte nyhetene hoppet jeg nesten ut av sokkene, forteller den glade 86-åringen.

Forhistorien er et beksvart kapittel i Victoria-politiets historie.

Fikk tips om seksuelle overgrep

Etterforsker Ryan flyttet fra Melbourne til byen Mildura i Victoria, som ligger et godt stykke nordvest for Melbourne, av familiehensyn. En doktor hadde anbefalt familien å flytte, da sønnens astma ville bli langt bedre om de flyttet til et tørrere klima.

De helsemessige årsakene til at Ryan hadde flyttet til Mildura, blir vesentlig seinere i historien.

Uansett, i 1971 ble Ryan kontaktet av viserektor ved St. Josephs College, John Howden. Under et møte fortalte Howden, og rektor, søster Pancratius, om det de visste, skriver The Australian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer