Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne alarmklokka får kanskje ikke alle opp av senga?

Vekkerklokke skal fortelle deg når du dør.

VIL DU VITE DETTE?: Vil du våkne opp hver eneste dag med beskjeden om når du skal dø? Det tilbyr hvertfall denne vekkerklokka, som produsentene har planer om å lansere i januar. Foto: FIG / Kickstarter.com
VIL DU VITE DETTE?: Vil du våkne opp hver eneste dag med beskjeden om når du skal dø? Det tilbyr hvertfall denne vekkerklokka, som produsentene har planer om å lansere i januar. Foto: FIG / Kickstarter.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange har en gründer i magen, og mange ideer kommer aldri lenger enn tegnebrettet på grunn av mangel på kapital.

Men internett åpner opp et rom for stadig nye oppfinnelser der ute.

Med nettsider som Kickstarter har du mulighet til å presentere et hvilket som helst prosjekt til et stor publikum på nettet. Hensikten er at brukerne sjøl skal donere penger for å realisere ditt prosjekt.

Er det mange som tenner på din idé, skaffer du deg nok kapital til å sette ideen til livs. Et av de nyeste prosjektene som er i ferd med å bli virkelighet, er en vekkerklokke som gir deg beskjeder du vanligvis ikke får på morrakvisten i din egen seng.

Når skal du dø? Prosjektet Alarmclock har til nå samlet inn nesten 120 000 kroner på Kickstarter. Det opprinnelige målet var å samle inn 40 000 kroner til prosjeket, så disse kreative vekkegründerne har kommet langt på vei i sin finansiering.

Prosjektgruppa Fig fra New York er tydeligvis ikke de eneste som slitet med å finne motivasjonen for å stå opp.

Deres nye alarmklokke skal nemlig gi slumreglade og sengevridende mennesker informasjon de kanskje ellers ikke er ute etter å vite.

«Kom i kontakt med sterke motiverende faktorer som ustabil personlig økonomi, sosial usikkerhet og frykten for å dø», skriver gründerne.

Klokka skal nemlig ha en funksjon som teller ned til antall dager du skal dø.

Nedtellinga er basert på alder, personlig helse, livvstil, diett, familiær historie og andre faktorer.

Da er det vel også en risiko for at du en dag våkner opp «død».

Alarmerende alarm Klokka skal også vise hvor mye penger du har og hvor mange venner du har på ulike sosiale nettverk.

Alarmklokka vil være koblet opp mot trådløst internett og er ut fra navnet å forstå skal den være «alarmerende».

Med andre ord, så er det de tankene som vanligvis holder deg våken om nettene som skal få deg opp om morgenen.

HELT VANLIG: Bak nøkterne utseendet skjuler vekkerklokka informasjon om deg som de håper vil få deg opp av senga. Foto: FIG / Kickstarter.com
HELT VANLIG: Bak nøkterne utseendet skjuler vekkerklokka informasjon om deg som de håper vil få deg opp av senga. Foto: FIG / Kickstarter.com Vis mer
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media