Denne Ap-målingen får ekspertene til å klø seg i hodet

Ap opp 3,1 prosentpoeng.

OPPSVING: Ap går fram med 3,1 prosentpoeng på januarmålingen Ipsos har utført for Dagbladet. Ekspertene er i tvil om målingen gir et korrekt bilde, men Jonas Gahr Støre er fornøyd. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OPPSVING: Ap går fram med 3,1 prosentpoeng på januarmålingen Ipsos har utført for Dagbladet. Ekspertene er i tvil om målingen gir et korrekt bilde, men Jonas Gahr Støre er fornøyd. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stikk i strid med andre målinger i januar går Ap fram på Ipsos' måling til 37,1 prosent. Ap-leder Jonas Gahr Støre mener målingen er uttrykk for at Ap er gjenkjennelig.

- Dette er gode tall for Ap. Vi tar enkeltmålinger til etterretning, men snittet av målinger plasserer oss godt stykke oppe på 30-tallet. Det er et godt utgangspunkt for oss, sier Støre til Dagbladet.

Mens målinger fra noen meningsmålingsinstitutter den siste tiden har gitt Ap nedgang og oppslutning på rundt 30, går altså partiet fram fra 34,0 prosent i desember til 37,1 prosent i januar. Ap henter ned en del gjerdesittere, og tar litt fra SV, Venstre og Miljøpartiet de Grønne. MDG faller fra historiske høyder før jul, da klimaet sto på dagsorden i Paris, til 2,6 prosent nå i januar.

Høyre får en oppslutning på 22,6 prosent, som er 1,7 prosentpoeng fram siden desember. Frp går noe tilbake, men holder seg på 15,6 prosent.

- Tilfeldige utslag Det som vekker mest oppmerksomhet er framgangen for Ap, og valgeksperter er i tvil om hvordan den kan tolkes. 3,1 prosent er riktignok akkurat innenfor feilmarginen, men utslaget er så stort at valgforskere normalt vil tillegge det vekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer