Denne automaten lar deg designe dine egne 3D-printede kjeks

Basert på hva som trender på Twitter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det finnes nesten ikke grenser for hva som kan lages ved hjelp av en 3D-printer.

For snart ett år siden ble verdens første pistol laget med 3D-printerteknologi avfyrt i USA. Tidligere i vinter utviklet forskere en ny, elektronisk membran, som i framtida kan erstatte pacemakeren og bidra til å forhindre hjerteinfarkt, ved hjelp av nettopp en 3D-printer.

Og nå har teknologiselskapet MAYA Design, i samarbeid med Oreo, også sørget for at du kan spise egen-designet, 3D-printet kjeks.

Baserer seg på Twitter-trender Selskapet har nemlig utviklet en salgsautomat, som bruker en 3D-printer-liknende teknikk for å la deg skreddersy din egen kjeks med ulike farger og smaker.

Automaten ble presentert under «The Oreo Trending Vending Lounge» på South by Southwest-festivalen i Austin, Texas som foregår i disse dager, ifølge Daily News.

Kjeksene baserer seg på hva som trender på Twitter.

Lages på to minutter For å designe en kjeks gjennom automaten må kunden først gå gjennom en liste over Twitter-trender og velge én trend. Denne oversikten finnes på en stor touch screen på automaten.

Når en twittertrend velges, foreslår automaten en smak og fyllfarge til denne. Deretter får du se kjeksen bli laget.

På under to minutter skal automaten lage akkurat den kjeksen du ønsker. Så får du kjenne smaken av din valgte twittertrend.

Oreo har gitt prosjektet hashtagen #eatthetweet.

Deltakere på festivalen fikk mulighet til å prøve 3D-kjeksene, men foreløpig er det imidlertid ingen planer om å utvikle Oreo-automaten for det brede markedet.

Maskinen vil også bli vist på en rekke andre arrangementer i løpet av året, blant annet i Cannes, ifølge AdAge.