FUNNET I LIVE: En tre måneder gammel baby ble funnet i live under ruinene etter det kraftige jordskjelvet i Kina. Foto: Jason Lee / Reuters
FUNNET I LIVE: En tre måneder gammel baby ble funnet i live under ruinene etter det kraftige jordskjelvet i Kina. Foto: Jason Lee / ReutersVis mer

Denne babyen (3 mnd.) ble funnet i live i jordskjelvruinene

Men moren omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dødstallene fortsetter å stige etter det kraftige jordskjelvet som rammet Sichuan-provinsen vest i Kina lørdag morgen, norsk tid.

180 mennesker er bekreftet omkommet, og over 6000 er skadd. Flere tusen soldater og redningsarbeidere har lett gjennom hele natta, og fortsetter i dag letingen etter overlevende i ruinene.

I byen Ya'an fant redningsarbeiderne i dag en tre måneder gammel baby i live under ruinene etter skjelvet. Moren omkom i skjelvet.

Den lille babyen får nå medisinsk behandling i Lushan.

Hindret av trafikken Overlevende etter skjelvet har tilbragt natta i biler og telt, i frykt for nye etterskjelv. Skjelvet utløste store jord- og steinskred som førte til stengte veier og ødelagte telefonlinjer.

Det var landlige områder som ble hardest rammet av skjelvet, og flere tusen soldater deltar i redningsarbeidet.

Redningsoperasjonen har imidlertid blitt hindret av lange trafikkøer som nærmest har tettet veiene inn i skjelvområdet.

- Vi vil virkelig inn der og hjelpe folk, men i stedet sitter vi og venter i trafikken, sier en redningsarbeider til Al Jazeera.

Kraftig skjelv Skjelvet hadde en styrke på 6,6, ifølge beregninger gjort av US Geological Survey, og er det verste i Sichuan siden det massive jordskjelvet for fem år som krevde minst 70 000 liv.

Kinesiske seismologer mener det hadde en styrke på 7,0.

Skjelvet traff nær byen Ya'an på det såkalte Tibetplatået like etter klokka 08 lokal tid, og rystelsene førte til store jord- og steinskred. De amerikanske jordskjelvekspertene fryktet umiddelbart store ødeleggelser.

Rystelsene skal ha blitt uløst 16 kilometer under jordoverflaten 11 mil nordvest for byen Leshan lørdag. Etterpå var det en rekke etterskjelv.

I TELT OG BILER: En mor og hennes sønn har holdt til i teltbyen som er satt opp i Lushan i natt. Skjelvet har ført til store ødeleggelser, og mange har sovet i biler og telt i natt. Foto: Aly Song / Reuters
I TELT OG BILER: En mor og hennes sønn har holdt til i teltbyen som er satt opp i Lushan i natt. Skjelvet har ført til store ødeleggelser, og mange har sovet i biler og telt i natt. Foto: Aly Song / Reuters Vis mer