PÅ LANGTUR: Denne japanske fiskebåten ble funnet rett utenfor kysten av Oregon, nordvest i USA. Foto: Oregon Parks and Recreation
PÅ LANGTUR: Denne japanske fiskebåten ble funnet rett utenfor kysten av Oregon, nordvest i USA. Foto: Oregon Parks and RecreationVis mer

Denne båten brukte fire år fra Japan til USA etter tsunamien. Om bord var det levende japansk fisk

Oppdaget av politifolk på utkikk etter tjuvfiskere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne uka oppdaget politifolk i Oregon som var på utkikk etter tjuvfiskere en farkost som har vært på en lang reise: Restene av en japansk fiskebåt, som har brukt fire år på å krysse Stillehavet etter tsunamien i Japan for fire år siden, melder Washington Post.

I båt var det ca 20 levende fisk av en type som er vanligst i havet utenfor Japan.

Natur- og dyrevernmyndighetene i Oregon vet ikke om det er snakk om fisk som ble fanget før tsunamien rammet, eller om de har formert seg fra yngel om bord i båten.

- Vi kommer trolig aldri til å få et ordentlig svar på det, sier talsperson Chris Havel til Washington Post.

Fisken er blitt levert til et lokalt akvarium. Myndighetene inspiserte restene av glassfiberbåten før den ble trukket i land, og konkluderte med at det trolig ikke var fisk eller andre organismer på båten som kunne være en trussel mot det lokale økosystemet.

FLØT I LAND: Denne gigantiske brygga fløt i land i Newport i Oregon i 2012. Foto: AP / Rick Bowmer / NTB scanpix
FLØT I LAND: Denne gigantiske brygga fløt i land i Newport i Oregon i 2012. Foto: AP / Rick Bowmer / NTB scanpix Vis mer

Store mengder vrakrester har vært på vei mot Nord-Amerika etter tsunamien.

I 2012 ble det funnet et «spøkelsesskip» utenfor kysten av Canada. Det måtte til slutt senkes av sikkerhetshensyn, da dieseltanken var lekk.

Flere store brygger har også truffet den amerikanske vestkysten.

Oregon har flere spesialtiltak for å håndtere vrakrestene som stadig vaskes i land.

Over 18 000 personer mistet livet da den nordlige delen av Japan ble rammet av en voldsom tsunami etter et kraftig jordskjelv 1. mars 2011.