Denne båten håvet inn 40 millioner kroner på to laster makrell

Britiske fiskere tjener rått i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den shetlandske fiskebåten Altaire har levert to makrellfangster i Norge og fått solid betalt: 40 millioner kroner.

Begge fangstene er tatt i løpet av noen få dager nå i januar.

Ifølge FiskeribladetFiskaren går britiske trålere nå i skytteltrafikk fra feltene nord for Hebridene til Norge for å levere fangstene sine. Britene har oppnådd en gjennomsnittspris på rundt 10 kroner per kilo for makrellen.

Hittil i år har britene levert 21.200 tonn makrell i Norge til en verdi av 200 millioner kroner.

Samme pris

Administrerende direktør Gunnar Domstein i Norway Pelagic sier til NTB at britenes trafikk over havet til Norge med makrell først og fremst skyldes store kvoter, gode fangster og begrensede mottaksforhold på De britiske øyer.

- Det er samme prisen for makrellen hos oss som fiskerne ville ha fått i Skottland. Makrellprisen er bra, men den er lavere nå enn hva vi betalte til norske fiskere i fjor høst, sier Domstein.

Han forteller at de i hele fjor mottok 12.000 tonn makrell fra utlandet, mens de i år har passert 20.000 tonn på 15 dager. Markedet for videresalg av makrellen beskriver Domstein som tilfredsstillende.

Gode priser

I Norges Sildesalgslag sier man derimot at pris er helt vesentlig for hvor fiskerne velger å levere.

Statistikken til Norges Sildesalgslag viser at britene har oppnådd en gjennomsnittspris på 10,11 kroner per kilo til og med 11. januar i år. På to dager, 13. og 14. januar omsatte Sildesalgslaget nesten 9.000 tonn makrell. Britene leverte flere store fangster på mellom 1.000 og 2.000 tonn per båt.

Altaire rundet av uka med sin andre gode fangst for året og satte kursen for Norge. I lasterommet lå det 2.000 tonn makrell verdt anslagsvis 20 millioner kroner.

(NTB)