Denne BH-en er det eneste du trenger å ha på deg i sommer

Det hevder produsenten, som håper plagget kan berge Japan fra strømkrise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I videoen over kan du se presentasjonen av sommerens super-BH. Iallfall om vi skal tro produsenten bak undertøyet som ble presentert i Tokyo i dag.

Modellene som viste den fram smilte etter beste evne, men det var ikke til å komme fra at BH-en de hadde på seg så noe merkelig ut. Særlig siden produsenten mener dette er det eneste plagget du trenger i sommer, og at du dermed ikke skal ha andre klær over den.

Konseptet er at BH-en skal kjøle ned brystene dine - og dermed hele deg. Den har gelplater som skal bidra til nedkjølingen, og lommer til så vel en liten vifte som til en skje du kan bruke til å helle kaldt vann nedover brystene dine.

Skal bidra i kampen mot strømkrise Man må med andre ord anta at denne BH-en først og fremst skal brukes på stranda. For hvor mange jenter vil stå i bare BH-en og helle vann over seg selv mens de kjøler seg ned med en vifte midt i byen?

Til tross for det noe orginale konseptet, er det faktisk hverken nedkjøling eller oppbevaringsplass som er hovedtanken bak BH-en.

Målet er faktisk å øke bevisstheten rundt Japans energikrise, og hva er vel da mer naturlig enn å lansere en BH med nedkjølende effekt?

- Her en dagen måtte alle Japans atomreaktorer stenges. Hele nasjonen, særlig Kansai-regionen, kommer til å lide av strømmangel. Selskaper og husholdninger vil få større strømregninger, så vi tenkte dette var et viktig tema å benytte siden vi må øke bevisstheten rundt strømsparing, sier en talskvinne for BH-produsenten.

Hvordan strømsparingen kommer inn i bildet er ikke umiddelbart lett å se. Kanskje håper produsenten at BH-en er så nedkjølende at folk skrur av aircondition eller dropper de små elektriske viftene når de er ute på stranda. Der går det med både ett og to batterier, må vite.

Strømfrykt Japan stengte alle sine atomreaktorer 5. mai. De skal gjennomgå vedlikehold. Landet sliter fortsatt med etterdrønningene etter jordskjelvet, tsunamien og atomkrisa det opplevde i mars i fjor.

Men uten atomkraft er det mange som frykter at Japan vil slite og at strømprisene vil skyte i været.

Da har de iallfall flunkende nye, nedkjølende BH-er de kan kose seg med i sommer. Som modellene Ayana Kaneda sa da BH-en ble presentert:

- Når jeg har den på meg føles det normalt, men ikke helt som vanlig undertøy.

Kollegaen Misaki Tanabe la til:

- Jeg synes den er perfekt for sommeren!