Denne bilen er stor som et sandkorn

Se hvordan den printes ut i løpet av fire minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Teknologien bak 3D-printere er langtfra ny, og det praktiske hjelpemiddelet for alle som skal bygge noe blir stadig mer tilgjengelig på grunn av dalende pris.

Men nå har forskere ved Det tekniske universitetet i Wien tatt 3D-printeren et skritt videre. I en skrytevideo viser forskerne hvordan en 3D-printer klarer å lage en modellbil som kun er 285 mikrometer lang, noe som tilsvarer 285 000 nanometer.

Vanskelig å se Hvis et menneske har perfekt syn og perfekte lysforhold, kan det nakne øyet se objekter ned i 100 mikrometer.

Det er altså så vidt det er mulig å se bilen, som er på størrelsen med et sandkorn, med det blotte øyet. De imponerende detaljene med rattet og dekkene vil være svært vanskelig å se uten hjelp.

For å sette størrelsen i perspektiv er bilen omtrent halvparten så stor som en menneskelig eggcelle. Lengden på bilen tilsvarer diameteren på fire menneskehår.

Kvae og speil Det er flere revolusjonerende ting med den nye 3D-printeren til Wien-forskerne. For det første er den utrolig rask. Racerbilen blir laget på kun fire minutter, som du kan se i videoen øverst i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer