Denne bilen har ligget ved E6 i et år

Flere bilvrak går i oppløsning på Kvænangsfjellet. Ingen tar ansvar for å fjerne dem.

VRAKET OG FORLATT: Bilvraket på Kvænangsfjellet har ligget der i over et år. Foto: RAGNHILD ENOKSEN / NORDLYS
VRAKET OG FORLATT: Bilvraket på Kvænangsfjellet har ligget der i over et år. Foto: RAGNHILD ENOKSEN / NORDLYS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KVÆNANGSFJELLET (Nordlys/Dagbladet): Det var i slutten av september 2011 politiet fikk melding om bilen som lå forlatt i ei skråning. Politibetjenter kom til stedet kort tid etter bilen havnet i veiskråningen, og registrerte spor som viste at den hadde vært på tur fra Nordreisa mot Kvænangen da den kjørte utfor og ble liggende på taket.

Uregistrert - Bilen er merket med prøveskilt som har gått ut, og den regnes derfor for uregistrert. Vi har ikke fått kontakt med eieren, sa politiet, og etterlyste vitner og eier.

Før vinteren satte inn for fullt, forsøkte noen å dekke bilen med presenning der den lå. Men presenningen har vært til liten nytte. Bildører og vinduer har stått åpne, og kjøretøyet ruster og går i oppløsning.

Det siste året har tre andre biler som har kjørt utfor E6 på strekningen Storslett-Alta, blitt liggende forlatt i veikanten. Pressekontakt Irene R. Skaue i Statens vegvesen region nord sier at hun er usikker på hvem som har ansvaret for å fjerne biler som eier og forsikringsselskap ikke tar seg av etter uhell eller trafikkulykke.

Avfall Rolf Magne Larsen fra Storslett har kjørt forbi det som etter hvert er blitt et bilvrak på Kvænangsfjellet. Han har sett seg lei på det og skriver på Facebook at en uregistrert bil regnes som avfall dersom den blir stående langs veien eller i naturen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer