ROBOTBIL: En kvinnelig reporter inspiserer den selvkjørende Google bilen utenfor Googles hovedkvarter i Mountain View, California, i går. Foto: Justin Sullivan / Getty Images / AFP
ROBOTBIL: En kvinnelig reporter inspiserer den selvkjørende Google bilen utenfor Googles hovedkvarter i Mountain View, California, i går. Foto: Justin Sullivan / Getty Images / AFPVis mer

Denne bilen trenger ingen sjåfør

Robot-bilen er nå lovlig i California.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Delstaten California tillater nå testing av Googles selvkjørende biler på veiene, melder CNN i dag. Forbeholdet er at en person må være med på turen.

På veiene om fem år Guvernør Edmund Brown signerte lovforslaget tirsdag denne uka med Google grunnlegger, Sergey Brin, og senator Alex Padilla på Googles hovedkvarter i Mountain View California.

Ifølge Brin vil forhåpentligvis de selvkjørende bilene være på offentlige veier om fem års tid eller mindre.  

Det er ikke det at den gamle loven i California direkte forbød slike robot-biler. Loven nevnte ikke slike biler i det hele tatt, da dette ikke var tema tidligere, skriver Computerworld i dag.

Tryggere og mer komfortabelt Google annonserte sitt autokjøringsprosjekt allerede i 2010. Målet var å gjøre kjøring tryggere, mer komfortabelt og mer effektivt, ifølge Teknofil.

Tidligere i år utførte de blant annet en testtur med blinde Steve Mahan, som hadde lyst til å kjøre til den lokale fastfoodkjeden Taco Bell for en matbit.

Departementet for motorkjøretøy i California vil innen 2015 foreslå konkrete regler som skal gjelde for bruk av bilene. Liknende lovgivning finnes allerede i staten Nevada.