Corona-restriksjoner:

Denne ble for drøy

En annonse som oppfordrer Berlins innbyggere til å bruke munnbind, fjernes fra byadministrasjonens kampanje etter negative tilbakemeldinger.

«VIS PEKEFINGEREN»: Motivet av den eldre kvinnen som viser langfingeren skal ikke lenger være en del av Berlins bønn til innbyggerne om å følge smittevernreglene. Foto: Skjermdump Twitter
«VIS PEKEFINGEREN»: Motivet av den eldre kvinnen som viser langfingeren skal ikke lenger være en del av Berlins bønn til innbyggerne om å følge smittevernreglene. Foto: Skjermdump Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Vis pekefingeren til alle som ikke bruker maske. Vi overholder corona-reglene.»

Slik lød et av budskapene i kampanjen byadministrasjonen i Berlin igangsatte i september, for å oppfordre innbyggere og turister til å ta corona-restriksjonene på alvor.

Den eldre kvinnen som viser kameraet langfingeren, har imidlertid skapt reaksjoner i den tyske hovedstaden, og tas nå ut av kampanjen.

Eksponentiell spredning

Talsperson for Visit Berlin, Christian Tänzler, sier til CNN at målet med bildet var nettopp å sjokkere, for å sikre at folk fikk med seg budskapet.

- De fleste i Berlin respekterer reglene, men det er en minoritet som ikke gjør det, og de risikerer andre menneskers liv. Vi ønsket å belyse dette problemet, sier han.

Onsdag opplyste rikskansler Angela Merkel at Tyskland er i en fase med eksponentiell spredning av covid-19, og varslet ytterligere tiltak for å dempe smittesituasjonen.

I regioner som regnes som såkalte «hotspots» er nå det maksimale antallet mennesker som kan samles ti personer. Serveringssteder i disse områdene får ikke holde åpent til lenger enn klokka 23, og munnbind er påbudt i alle offentlige rom der det er vanskelig å overholde avstand, skriver Deutche Welle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer