HUDINNBUNDET: Forskerne har nå kunnet bekrefte at denne boka faktisk er innbundet i menneskehud. Foto: AFP PHOTO / Houghton Library, Harvard University
HUDINNBUNDET: Forskerne har nå kunnet bekrefte at denne boka faktisk er innbundet i menneskehud. Foto: AFP PHOTO / Houghton Library, Harvard UniversityVis mer

Denne boka om sjelen er innbundet i menneskehud

Det bekrefter Harvard-universitetet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Harvard-biblioteket inneholder en rekke interessante og sjeldne bøker. Men én bok viser seg å skille seg ut hva gjelder innbinding.

Etter å ha utført en rekke tester og undersøkelser, kan forskerne nå bekrefte at boka «Des destinees de l'ame» av Arsene Houssaye er faktisk innbundet i ekte menneskehud, melder nyhetsbyrået AFP. Boka tar for seg temaet menneskesjelen og livet etter døden.

Konklusjonen bekrefter et håndskrevet notat i den franske boka fra 1880-tallet.

- En bok om menneskesjelen fortjener å være innbundet i menneskehud. Om du ser nøye, kan du skjelne porene i huden, skriver doktor Ludovic Bouland, som var venn av forfatteren av boka.

Harvard opplyser at «Des destinees de l'ame» er den eneste boka de har som er innbundet på denne måten. Men de sier at det faktisk var en vanlig praksis i det aktuelle århundret.

- Det er mange eksempler på liknende tilfeller i det nittende århundret, da kroppene til henrettede fanger ble donert til forskning, mens huden deres ble gitt til blant andre bokbinderier, skriver biblioteket på bloggen sin.

Her er boka i sin helhet.  Foto: AFP PHOTO / Houghton Library, Harvard University
Her er boka i sin helhet. Foto: AFP PHOTO / Houghton Library, Harvard University Vis mer