Denne brua sto i 80 år

Så feilberegnet skipperen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): MV Delta Mariner, et skip fullastet med rakettdeler, krasjet inn i Eggner Ferry Bridge i Benton i den amerikanske delstaten Kentucky.

Skipperen trodde lasteskipet var lavt nok til å passere under brua, men fikk seg en overraskelse da brua plutselig befant seg på dekk. Video tatt fra lufta viste seinere hvordan lasteskipet seilte mot land med baugen full av vrakrester.

Det var totalt fire biler på brua da lastebåten tok med seg store deler av den. Ingen kom til skade, men en av bilene stoppet kun 1,5 meter fra hullet som plutselig åpnet seg i veibanen.

Eggne Ferry Bridge åpnet for trafikk i 1932 og benyttes av 2800 kjøretøy hver eneste dag. Det var spekulasjoner i etterkant av ulykka om det var feil på navigasjonslysene på brua, men dette er avvist av myndighetene.

- Vi er lettet over at ulykka ikke førte til skader eller tap av menneskeliv. Siden 2800 biler bruker brua hver dag, var det svært heldig at ingen var på stedet da ulykka skjedde, sier Kentucky-guvernør Steve Beshear.