EKSISTERTE ALDRI:  Taco Nor er nå stengt etter å ha solgt kebab, burritos, hamburger og kyllingnuggets - alt uten å registrere seg hos slik serveringssteder er forpliktet til. Mattilsynet har ikke registrert noe serveringssted på selskapet Norvisjon AS, eller Taco Nor, men kafeen ligger likevel rett ved busstasjonen i Fredrikstad. Nå er sjappa stengt. Foto: Brede Lie Reime / Dagbladet
EKSISTERTE ALDRI: Taco Nor er nå stengt etter å ha solgt kebab, burritos, hamburger og kyllingnuggets - alt uten å registrere seg hos slik serveringssteder er forpliktet til. Mattilsynet har ikke registrert noe serveringssted på selskapet Norvisjon AS, eller Taco Nor, men kafeen ligger likevel rett ved busstasjonen i Fredrikstad. Nå er sjappa stengt. Foto: Brede Lie Reime / DagbladetVis mer

Denne burgersjappa har aldri eksistert

De varme burritosene var forduftet da Mattilsynet var på inspeksjon i Fredrikstad i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag denne uka spiste Dagbladets utsendte en burrito på et gatekjøkkken i Fredrikstad sentrum som ikke finnes. Eierne bak serveringsstedet Taco Nor hadde aldri registrert seg, slik de er forpliktet til, hos Mattilsynet.

Serveringsstedet hadde uforstyrret solgt ulovlig mat siden januar i år, skrev Dagbladet i gårsdagens avis.

- Surr og rot Men samme dag som artikklen sto på trykk, aksjonerte Mattilsynet mot sjappa. Da var serveringen stengt, ifølge Vigdis Jenderå, seniorinspektør i Mattilsynet, Ytre Østfold.

- Jeg var nede og titta i går, og da var det en plakat på døra som sa at de drev med oppussing, og at de ville få nye eiere i april. Alt var tydelig rigga ned, og det var masse surr og rot på gulvet, sier hun, og understreker at serveringssteder har registreringsplikt både hos dem og overfor kommunen. 

Mattilsynet har tidligere bekreftet at verken Taco Nor eller Norvisjon AS er registrert i noen av deres systemer.

- Jeg fikk ikke snakket med noen av eierne, men vi skal følge med. Vi skal vurdere å sende en regning dersom vi får dokumentasjon på at det var åpent, men i forhold til det jeg så i går var det ikke noe å sette fingeren på, sier Jenderå.

Brukte sushiutstyr Taco Nor eies av selskapet Norvisjon AS - som i Brønnøysunregistrene oppgir at de bare driver «detaljhandel med biler og lette motorvogner, unntatt motorsykler». De står ingenting om at selskapet i flere måneder har solgt kebab, buritos, hamburgere og kyllingnuggets.

Maveddat Rouhani eier halvparten av Norvisjon AS, og sa tidligere i uka at at de unnlot å registrere seg hos Mattilsynet fordi det tidligere hadde vært en sushirestaurant i de samme lokalene.

- Dersom vi skulle bli, ville vi registrert det. Vi holdt åpent fordi vi ville selge utstyret, oppga han som grunn til oppstarten.

- Det var jo en sushirestaurant, er det samme utstyret?

BURRITO: Denne kvitteringen for en burrito er fra Taco Nor - som ikke har tillatelse til å selge mat.  Nå er hele sjappa stengt. oto: Brede Lie Reime / Dagbladet
BURRITO: Denne kvitteringen for en burrito er fra Taco Nor - som ikke har tillatelse til å selge mat. Nå er hele sjappa stengt. oto: Brede Lie Reime / Dagbladet Vis mer

- Ja, det er samme utstyret, nikket Rouhani.

Skal selge Den andre deleieren i Nordvisjon AS, Dag Monrad Olsen, bekrefter i dag overfor Dagbladet at matsalget er stoppet.

- Vi sa også på et tidligere tidspunkt at vi skulle stenge butikken i går, og det er gjort. Det skal selges, og er et avsluttet kapittel, det har lenge vært bestemt at det skal skje på denne måten.

Olsen avkrefter at han har hatt noe med driften av Taco Nor å gjøre.

- For å si det sånn så driver ikke jeg den butikken, det har jeg aldri gjort. Jeg er bare medeier. Det som kommer i posten, eller hvilke folk som går ut og inn der, det har jeg ingen formening om, sier han.

- Jeg skal ikke starte noe annet, og jeg har ingen anelse om hva som kommer til å skje der. Dere får skrive så mye dere vil, sier Olsen.

GODT: Det er ingen grunn til å kimse av burritoen på Taco Nor, mener Dagbladets reporter som spiste maten. Men selskapet har ikke lov å selge den. Foto: Brede Lie Reime / Dagbladet
GODT: Det er ingen grunn til å kimse av burritoen på Taco Nor, mener Dagbladets reporter som spiste maten. Men selskapet har ikke lov å selge den. Foto: Brede Lie Reime / Dagbladet Vis mer