Denne byen er IS' hovedkvarter og her skal organisasjonens beryktede leder oppholde seg

al-Raqqa er blitt en meget viktig brikke for terrororganisasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Byen al-Raqqa nordøst i Syria, er Den islamske staten, IS' (tidligere ISIL) hovedkvarter i Syria. Byen med like i underkant av 200 000 innbyggere er blitt en sentral og viktig brikke for organisasjonen til deg ubestridte IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi (43) fra Irak.

Raqqa var den første byen IS' tok over, og mye av grunnen til at byen er så sentral, ligger i at Baghdadi angivelig skal skjule seg der, melder flere utenlandske medier. 

Klappjakt Den strategisk smarte IS-lederen har styrt terrororganisasjonen siden 2010 og kun al-Qaida-lederen Ayman al-Zawahri har i USA en høyere dusør knyttet til sin person. Amerikanske myndighter har utlovet en belønning på ti millioner dollar for informasjon som kan lede til Baghdadis død eller arrestasjon.

Flere journalister som har jobbet tett med denne saken tror at IS svekkes betraktelig dersom Baghdadi blir drept eller pågrepet.

- IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi gjemmer seg trolig i al-raqqa. Faller al-Raqqua faller IS, skriver blant andre svenske Expressens erfarne utenriksjournalist Kassem Hamadé på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer