CHILIGRANAT: Chilibonden Digonta Saikia viser fram en Bhut jolokia. Denne krydderbomben skal det indiske forsvaret nå bruke i krigen mot terror. Foto: AP
CHILIGRANAT: Chilibonden Digonta Saikia viser fram en Bhut jolokia. Denne krydderbomben skal det indiske forsvaret nå bruke i krigen mot terror. Foto: APVis mer

Denne chilien er Indias våpen mot terror

Helt seriøst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Krigen mot terror fortsetter i alle verdens hjørner - på ulike måter.

Og det er nok inderne som tar prisen for den mest kreative måten å bekjempe terrorismen på. De har nemlig tenkt til å benytte seg av matfatet - nærmere bestemt chilien.

Mange nordmenn elsker at svetten pumpes ut fra overleppa når en indisk rett slukes - og sunt skal det være også. Men kan chilien brukes til noe mer?

Ja, mener det indiske forsvarsdepartementet.

- Giftfritt våpenNå har de nemlig vedtatt å bruke tommelstore Bhut jolokia (en chilitype) som tåregassliknende håndgranater. Så sterk er den nemlig, at den skal klare å slå ut mennesker nok til at de er lite stridsdyktige.

- Chiligranaten har blitt klarert etter å ha vært testet i indiske forsvarslaboratorier, sier forsvarstalsmann R. Kalia til Associated Press.

- Dette vil definitivt være et giftfritt våpen, for lukta vil kvele terrorister og tvinge dem ut av deres gjemmesteder, sier R. B. Srivastava, direktør ved et forskningsinstitutt i New Delhi.

Verdens sterkesteBhut jolokia er ikke hvem som helst, i 2007 ble den nemlig hentet inn i Guinness rekordbok som verdens sterkeste chili.

Ifølge forskning.no har den én million SHU (Scoville Heat Units), en måleenhet som finner ut hvor mye sukkervann chilien må tynnes ut med før testsmakerne ikke lenger kan kjenne det sterke krydderet.

Til sammenlikning har jalapeno bare mellom 2500 og 8000 SHU og cayenne ligger på 30 000-50 000.

Vi snakker om ei skikkelig smaksbombe - som nå skal ut i krigen.

MODNES FOR KRIG: Her henger den, snart klar for å gjøre en innsats for fedrelandet. Foto: AP
MODNES FOR KRIG: Her henger den, snart klar for å gjøre en innsats for fedrelandet. Foto: AP Vis mer