Denne dagen kommer coronasertifikatet

Helsedirektoratet har opplyst regjeringen om at de ser for seg å levere første versjon av coronasertifikatet allerede 4. mai.

HELSEDIREKTØR: Bjørn Guldvog. Foto: Lise Åserud / NTB
HELSEDIREKTØR: Bjørn Guldvog. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag har Helsedirektoratet publisert en rapport som viser at de har opplyst Helse- og omsorgsdepartementet om at de kan levere første versjon av coronasertifikatet 4. mai.

Helsedirektoratet forventer at man på dette tidspunktet vil kunne framvise test- og vaksinestatus med coronasertifikatet.

Datoer

Deretter forventer de å kunne levere oppdaterte versjoner 12. mai og 1. juni, før de 22. juni forventer å kunne levere første versjon av coronasertifikatet som er i tråd med alle EU-krav.

Helsedirektoratet foreslo først å lansere første versjon 1. juli, men ble bedt av departementet om å vurdere hvordan man kunne framskynde dette arbeidet og lansere sertifikatet stegvis.

Beste fall

Helsedirektoratet understreker at planen er et best-fall-scenario. De er også oppmerksomme på eventuelle konsekvenser av framskyndingen.

«Vi har forståelse for ønsket om en forsert realisering av løsning for Koronasertifikat, og ønsker å bidra til å tilgjengeliggjøre deler av løsningen til innbygger så raskt som mulig, men har behov for å presisere viktigheten av å levere kvalitet i alle delleveranser og vil forsikre at dette arbeidet vil bli tatt alvorlig og vil bli gjort grundig», skriver Helsedirektoratet og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer