Denne dama betyr trøbbel for Obama

Carly Fiorina er av USAs mektigste kvinner. Nå jobber hun for å stjele stemmer fra Demokratene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Republikanernes presidentkandidat John McCain ønsker å trekke til seg de skuffede tilhengerne til Hillary Clinton, som nå er ute av presidentvalgkampen. Det skal han klare med hjelp fra en av USAs mektigste kvinner, Carly Fiorina.

Hun er tidligere sjef for Hewlett-Packard, og stiller ofte opp på McCains arrangementer for å forklare hans økonomiske politikk, skriver Reuters.

- I tilegg til å beundre og respektere Hillary Clinton for hennes kandidatur og lederegenskaper, har jeg stor empati for det hun har gått gjennom, sier Fiorina, ifølge nyhetsbyrået. Men legger raskt til hvorfor medsøsteren likevel ikke får hennes stemme.

- Hvis vi streber etter et kjønnsløst og fargeblindt samfunn, må vi fokusere på den personen vi tror vil ta de riktige valgene og som har de rette meningene. Den personen er John McCain.

Fiorina er blitt stadig mer synlig i valgkampen, det har også motkandidat Barack Obama lagt merke til. I går angrep han hennes uttalelser om at folk ikke kom til å merke hans skattelettelser.

- Med mitt forslag vil hver middelklassefamilie betale 1000 dollar mindre i skatt, sier han.

Roser Clinton
Flere av Clintons supportere har sagt at de ikke kommer til å stemme på Obama, og det er disse McCain nå prøver å lokke til seg.

I tillegg til kvinnelig spesialassistanse, prøver han også å vinne terreng ved å skryte av sin tidligere demokratiske motkandidat, samt fortelle om arbeidet og reisene de har delt som medlemmer av Senatet.

Han lover også å øke antall kvinner i regjeringen, hvis han kommer til makten.

- Vi har mange kvinner som er mer enn kvalifiserte nok til å styre dette landet.

Kvinnekamp
Også McCains støttespillere har kvinner i blikket for tida. Flere mener seieren i presidentvalget kan innkasseres ved å sette presidentkandidatens ektefeller opp mot hverandre, skriver Times.

MEKTIG: Som tidligere sjef for Hewlett-Packard har Carly Fiorina troverdighet når hun kritiserer Obamas skattepolitikk. Foto: REUTERS/Mike Blake/Scanpix
MEKTIG: Som tidligere sjef for Hewlett-Packard har Carly Fiorina troverdighet når hun kritiserer Obamas skattepolitikk. Foto: REUTERS/Mike Blake/Scanpix Vis mer

Michelle Obama (44), som kan bli USAs første fargede presidentfrue, har blitt beskrevet som fru Klage, og rykter skal ha det til at hun har kalt hvite personer for "hviting" (whitey).

Cindy McCain (54) derimot blir portrettert som en oppofrende kone, som følger i Nancy Reagans spor - hun var kjent for å stå støtt ved ektemannen Ronalds side i 1980-årene. Fru McCain har allerede kritisert Obamas kone offentlig en gang, det skjedde etter at Michelle uttalte at hun nå følte seg stolt av landet sitt for første gang.

Men det finnes også negative ting om fru McCain som motstanderne liker å trekke fram. Den elegante kvinnen skal ha vært avhengig av smertestillende tabletter, og hun skal ha også ha opparbeidet seg en betydelig kredittkortgjeld til tross for sin rikdom

Denne dama betyr trøbbel for Obama