Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne dama klaget på mugshot-bildet sitt. Hun fikk lov å ta et nytt.

Tonya Ann Fowler (45) ble arrestert for andre gang for å misbruke krisetelefonen.

FØR OG ETTER: Tonya Ann Fowler var svært misfornøyd med bildet til venstre som politiet tok første gang de arresterte henne. Så ble bildet erstattet med det til høyre etter at 45-åringen igjen ble arrestert for å misbruke nødnummeret. Foto: Barrow County Detention Centre.
FØR OG ETTER: Tonya Ann Fowler var svært misfornøyd med bildet til venstre som politiet tok første gang de arresterte henne. Så ble bildet erstattet med det til høyre etter at 45-åringen igjen ble arrestert for å misbruke nødnummeret. Foto: Barrow County Detention Centre. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tonya Ann Fowler (45) ringte nødnummeret 911 for å klage til politiet over sitt identifikasjonsbilde eller såkalte «mugshot», som ble tatt da hun ble arrestert ved en tidligere anledning.

Problemet var derimot ikke at politiet hadde forvekslet bilder. Problemet var at bildet ikke var særlig flatterende, ifølge Fowler.

Opprørt
Bildet ble trykket på førstesiden av «Bad & Busted» i Fowlers lokalsamfunn i USA. Publikasjonen trykker bilder av mennesker som har blitt arrestert i de nordøstlige delene av staten Georgia i USA. Fowler bestemte seg derfor for å ringe nødnummeret en søndag kveld etter å ha sett bildet sitt i bladet. 

I en rapport fra Winder politidistrikt rapporteres det at Fowler ringte nødnummeret 15. juli fordi hun var «opprørt over et bilde». I samtalen med en politimann forklarer kvinnen at hun var «opprørt over hvordan hun så ut på forsiden av publikasjonen Bad & Busted».  

Etter å ha tilbrakt ytterligere tre dager i varetekt slapp Fowler ut av fengslet i går ettermiddag.

Arrestert igjen
Fowler fikk senere muligheten til å ta et nytt bilde. Politiet arresterte henne igjen for å misbruke nødnummeret som kun skal brukes i nødsituasjoner.

Nå går historien sin seiersgang i diverse medier og på Internett. Langt flere mennesker får se bildet enn om Fowler hadde holdt tett om bildet i første omgang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media