PINK LEGACY: Diamanten «Pink Legacy» er forventet å ha en meget høy prislapp når den skal aksjoneres bort. Video: NTB Scanpix Vis mer

«Pink Legacy»

Denne diamanten har en prislapp på 420 millioner kroner

En tidligere uregistrert diamant vekker oppsikt hos samlere.

Denne store rosa diamanten kan bli den dyreste diamanten som noensinne er solgt under en auksjon, melder Forbes.

Diamanten har en forventet prislapp mellom 264 og 420 millioner norske kroner.

Den firkantede diamanten er på 19 karat, og har fått tilnavnet «The Pink Legacy». 13. november havner den på auksjon under Christie's Magnificent Jewels Sale i Genève.

Sjelden diamant

Slike klare og store rosa diamanter er svært sjeldne, spesielt de som er større enn en karat eller to. De siste 250 åra har det bare vært solgt fire rosa diamanter med en størrelse på over ti karat, melder CNBC.

«The Pink Legacy» har også en IIA-klassifisering, noe som setter den i samme gruppe som de reneste diamantene i verden.

Steinen kobles også tilbake til Oppenheimer familien, det berømte dynastiet fra Sør-Afrika som styrte mesteparten av verdens diamantmarked i flere tiår.

Artikkelen fortsetter under videoen.

ROSA STJERNE: En feilfri, rosa diamant på størrelse med en plomme ble onsdag solgt for 460 millioner norske kroner i Sveits. Den rosa stjerne, som diamanten blir kalt, har dermed satt prisrekord for edelstener. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

- Oppdagelsen av denne tidligere uregistrerte diamanten vil skape stor oppmerksomhet og interesse blant verdens samlere, sier Rahul Kadakia, leder for Christie's, til CNBC.

Ikke verdens dyreste

«Tee Pink Legacy» vil likevel ikke bli den dyreste diamanten som er solgt noensinne. Den tittelen tilhører fremdeles av diamanten «The Pink Star», en stein på hele 59,60 karat.

Den steinen ble kjøpt for 597 millioner i fjor, av smykkehandleren Chow Tai Fook i Hongkong.

Den største diamanten vi har sett i dette århundret ble forsøkt auksjonert bort i London i 2016. Selgeren, diamantprodusenten Lucara Diamond Corporation, ville ha 560 millioner for steinen på 1109 karat.

Det var imidlertid for høyt. Det høyeste budet den gang kom på 511 millioner kroner, men det var ikke nok. Derfor bestemte forhandleren seg for å beholde diamanten, og heller forsøke å selge den på nytt seinere.