I dag har det svenske rådgivningselskapet ÅF 800 ansatte i Norge. Nå vil det vokse videre. Foto: Siv Dolmen
I dag har det svenske rådgivningselskapet ÅF 800 ansatte i Norge. Nå vil det vokse videre. Foto: Siv DolmenVis mer

Denne direktøren vil ansette 500 nye

- Vi regner med å ansette 500 til innen 2020, sier administrerende direktør Rune Hardersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) - På konsernbasis er ambisjonen å doble omsetningen fra 2016 til 2020 fra 1 til 2 milliarder euro. Norge skal være en av motorene, sier adm. direktør i ÅF Norge, Rune Hardersen til Finansavisen.

ÅF er et svensk, børsnotert rådgivningsselskap med 8.500 ansatte og en omsetning i fjor på 11 milliarder svenske kroner. De har et ganske anonymt datterselskap i Norge, som har 800 ansatte, og i fjor var omsetningsveksten på 40 prosent til 1,1 milliarder kroner.

- Veksten i fjor ble mye drevet av oppkjøp. Vi kjøpte blant annet Solid Engineering i Molde. I februar i fjor etablerte vi et joint venture med den landbaserte engineering delen av Reinertsen som ble fullstendig overtatt av ÅF i oktober fjor, sier Hardersen.

Frem til 1. februar i år jobbet ÅF ifølge avisen under syv juridiske selskaper med forskjellige merkenavn. Nå er strukturen strammet opp og selskapet skal kun profilere seg som ÅF.

Skal ansette 500

På konsernbasis landet ÅF på 11,0 milliarder svenske kroner i omsetning i fjor, en oppgang på 1,15 milliarder. Driftsmarginen endte i fjor på 8,5 prosent. Med en målsetning å komme opp i 2 milliarder euro innen 2020, trenger selskapet å legge på seg cirka 8 milliarder svenske kroner på fire år.

- ÅF har vært bevisst på å ta hele prosjekter for å kunne ta større del av verdikjeden. Det tilfører mer verdi for kunden, og større inntekter for oss. Det er bedre marginer på prosjektledelse enn ren prosjektering, sier Hardersen til Finansavisen.

Han kan ikke gå ut med målsetning for hva omsetningen i Norge skal ligge på i løpet av 2020 av børshensyn, men forteller at de ser for seg å ansette rundt 500.

- Vi kalkulerer med en omsetning pr. hode på cirka 1,5 millioner kroner, sier Hardersen.

Fisker i samme dam

Av selskapets 800 ansatte i Norge, er de aller fleste ingeniører eller sivilingeniører. Slik vil det også være fremover. Og i det markedet er det mange som er på utkikk.

- Alle fisker i den samme dammen. Ingeniører vil jobbe med spennende prosjekter hos en god arbeidsgiver, og det er ingen tvil om at det er press i ingeniørmarkedet. Det merker vi både i Norge og Sverige, sier han til avisen.

Andre økonominyheter:
Vil bli like stor som Røkke
Så mye tjente statens børstopper