Denne dukka får britiske foreldre til å rase

Gir småjenter mulighet til å «amme».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jula nærmer seg med stormskritt, og butikkene er for lengst igang med å sette den riktige julestemningen, og friste med alskens julegavetips både til store og små.

Mange barn er kanskje allerede igang med å skrible ned sine julegaveønsker for i år, mens de krysser fingrene for at de har vært snille nok til at nissen oppfyller alle ønskene.

Men det er ikke alt i lekebutikkene som ligger an til å bli like godt tatt imot av kjøpelystne foreldre.

En dukke som er designet for små jenter ned til toårsalderen, kjent som «the Breast Milk Baby», er blant lekene som kommer i salg til jul, men blir kanskje hakket for virkelighetsnær, skriver Daily Mail.

- La barn være barn Dukka, som er prissatt til 60 pund, tilsvarende rundt 550 norske kroner, leveres nemlig med en slags smekke som har «blomst-brystvorter», som gir barna muligheten til å «amme» den.

Når dukka blir lagt til brystet og «ammet» gir den fra seg sugende lyder, og får den ikke nok «melk» skal den begynne å gråte.

Men så langt er ikke britiske foreldre særlig begeistret for den melkeglade dukka. Ifølge Daily Mail har sinte mammaer allerde stemplet dukka som «rar» og «skummel», og mener den seksualiserer barn.

«Jeg synes BF-dukka bare er ekkel. Det er det samme som disse bh-ene du gir til unge jenter, som bare ikke trenger dem ennå. La barn være barn, det er nok av tid for dem til å lære om amming, blomster og bier etter hvert,» skriver en mamma på nettstedet Mumsnet, ifølge The Mirror.

Også nyhetsanker i Fox News, Bill O'Reilly, har uttrykket negative meninger om dukka:

- Jeg vil bare at barn skal være barn. Dette her trenger vi ikke, sier han, ifølge Daily Mail.

Spås å bli en hit Dukka, som ble lagt ut til salgs i amerikanske butikker denne uka, kommer i seks forskjellige modeller som har ulike personligheter, hudfarger og kjønn.

Det er det spanske merket Berjuan Toys som står bak amme-dukka, og til tross for de mange negative reaksjonene, forventer de likevel at «The Breast Milk Baby» blir en hit under årets juletrær.

Dennis Lewis, talsmann for Berjuan Toys, forsvarer produktet, og sier de allerede har fått mye støtte fra ulike amme-organisasjoner, mødre og eksperter.

- Men det har også vært mye negativ respons fra folk, som kanskje ikke egentlig har tenkt over hva slags formål dukka har. Ofte er dette menensker som enten har problemer med amming generelt, eller som ser det som noe seksuelt, sier han.

hjemmesiden til «The Breast Milk Baby» står det at dukka «lar unge jenter uttrykke sin kjærlighet og omsorg på en naturlig måte, akkurat som mamma! Dukka representerer en revolusjon innen design, ved å lære barn de ferdighetene de trenger for å oppdra sine egne babyer.»

Sammen med reklamefilmen, som er lagt ut på Youtube, skriver selskapet at «Små jenter trenger å lære om amming».