Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne dyrehagen er nå til salgs

Selger dyrehage med mer enn 400 dyr.

TIL SALGS: Ekteparet Johansen har bestemt seg for å selge livsverket Munkholm Zoo på Djursland i Danmark. Foto: Munkholm Zoo
TIL SALGS: Ekteparet Johansen har bestemt seg for å selge livsverket Munkholm Zoo på Djursland i Danmark. Foto: Munkholm Zoo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eier Benny Johansen var nesten på gråten da han og kona for et par dager siden gjorde alvor av å selge deres livsverk. Ekteparet har etter 22 år lagt ut sin dyrehage til salgs.

Siden har henvendelsene fra mediene strømmet inn.

- Det er trist at vi skal selge det, men det er riktig beslutning, sier Johansen til danske Ekstra Bladet.

Da Benny og kona Annelise kjøpte stedet i 1994, besto det bare av ett hus med to tilbygg og pløyde mark. I løpet av et par år ble eiendommen registrert som en dyrehage, som i dag inkluderer 250 kvadratmeter bolig, stall, kafeteria, toalettbygninger, 21 000 kvadratmeter jord og 400 dyr – blant annet kameler, lamaer, rever, kenguruer og aper.

Munkholm Zoo har 35 000 betalende gjester årlig. De retter seg spesielt mot barn, og lar de komme tett på dyrene.

Sykdom satt ting i perspektiv

Det var en alvorlig hendelse for to år siden som sådde frøet i tankene til Benny og kona om å selge eiendommen.

- Jeg fikk påvist kreft i halsen. Det satt hele min tilværelse i perspektiv, og minnet meg på at livet ikke varer evig, forteller Benny, som nå er frisk fra sin kreftsykdom.

Han forteller videre at ingen av deres voksne barn ønsker å ta over stedet – både av økonomiske grunner, og fordi de har sett hvor mye det krever å passe alle dyrene.

Vil bruke tiden på å reise

Når dyrehagen er solgt, vil Benny og Annelise bruke tid på å reise. Det har de hatt lite tid til de siste 25 åra, som stort sett har bestått av jobb døgnet rundt, sju dager i uka.

- Vi har vært i USA én gang. Det var en opplevelse vi gjerne vil gjenta. Og så gleder jeg meg til å våkne en søndag morgen og si til meg selv at jeg kan bli liggende en time til, sier han.

EKSOTISK: Dyrehagen kommer med 400 dyr, og 80 ulike arter. Foto: Munkholm Zoo
EKSOTISK: Dyrehagen kommer med 400 dyr, og 80 ulike arter. Foto: Munkholm Zoo Vis mer

Unik eiendom

Ifølge eiendomsmekler Poul Sørensen er det første gang en komplett dyrehage med tilhørende privatbolig er utlyst i Danmark.

Den ble først lagt ut for salg sommeren 2017 uten noen form for markedsføring, men etter at ekteparet for kort tid siden begynte å annonsere det spesielle salgsobjektet, og flere medier har omtalt saken, har interessen nærmest eksplodert.

- På to dager har vi sendt ut 135 salgsoppgaver til interesserte kunder, og vi har allerede hatt en håndfull visninger for potensielle kjøpere, sier Sørensen, som er ansatt hos Eiendomsmegler John Frandsen.

Prissettingen var ingen enkel oppgave, med 400 tilhørende dyr på kjøpet.

- Beliggenheten er tre kilometer fra stranda og det er kort avstand til naturskjønne omgivelser. Eiendommen i seg selv er enkel å sette en prisantydning på, men med dyrene som følger med var vi nødt til å se på driften og økonomien til virksomhetsdelen, forteller han.

Håper de nye eierne vil drive i deres ånd

Ekteparet er trygge på beslutningen om å overlate driften til nye krefter, men ønsker gjerne å bidra til at dyrehagen blir godt ivaretatt av de nye eierne.

- Vi kommer til å savne det, men vi håper at kjøperne vil drifte det videre i vår ånd, og at jeg i en overgangsfase kan fortsette å være her og hjelpe til, utdyper Benny.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!