Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russ

Denne eggkastinga kostet russebilsjåføren lappen

Etter at en av passasjerene i russebilen kastet egg på russebilen bak.

ANMELDT: En russebilsjåfør mistet lappen etter at en av passasjerene kastet egg på bilen bak. Sør-Vest Politi har nå delt videoen av hendelsen på Facebook for å advare russen. Video: Sør-Vest Politi Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er trafikkfarlig i aller høyeste grad, sier sjef for ordensseksjonen i Stavanger-politiet, Kristian Johansen, til Dagbladet.

I påsken var russen ute og «rullet» i Sandnes sentrum. Rullingen skulle koste sjåføren av en russebil lappen. Årsaken var at en av passasjerene i russebilen kastet to egg på frontruta til en russebil som kjørte bak.

- To russebiler kjørte etter hverandre, da en person i den framste russebilen kom ut gjenom et sidevindu, og kastet to egg mot russebilen som kom bak . Ett av de to eggene traff frontruta og hindret sikten til sjåføren av bilen som ble truffet, sier sier Kristian Johansen.

  • Se videoen av hendelsen øverst i saken.

Russen kontaktet politiet

Johansen forteller at russen som befant seg i bilen som ble truffet av eggene kontaktet politiet selv. Hendelsen skjedde i nærheten av politistasjonen i Sandnes.

- De kontaktet politiet selv, og viste oss videoen av hendelsen. Politiet fant bilen som hadde kjørt fremst like i nærheten, der politiet henvendte seg til sjåføren som ble anmeldt for forholdene, sier Johansen.

Politiet delte i går videoen som viser hendelsen på sine Facebooksider. Dette gjorde de for å advare russen mot konsekvensene av straffbare forhold, og hvilke ansvarsrolle sjåfører av russebiler har.

- Det er sjåføren som blir skadelidende, selv om en annen kastet. Dette er personer i 18-19-årsalderen som nettopp har tatt førerkortet. Førerkortet deres er på prøvetid, og blir det beslaglagt må de gå opp til ny prøve. Det er dyrt for dem, og det mener vi at de som er med i bilene må ta hensyn til, sier Johansen til Dagbladet og legger til:

- Å kaste egg og mel på biler i fart er trafikkfarlig i aller høyeste grad. Det de kaster kan treffe vinduet og ødelegge sikten.

Russe-raiding

Johansen kan også fortelle at politiet hadde et tilsvarende tilfelle natt til i går, der det ble kastet en pose med mel over frontruta på en bil i en rundkjøring, som ødela sikten fullstendig for føreren.

- Vi har et fenomen her i Stavangerområdet som kalles for «raiding». Russen kaster egg og mel på hverandre og på bilene. Dette skjer år etter år, som regel i områder der det er forretninger og parkeringsplasser, sier Johansen.

Og i år som i tidligere år har politiet fått en del tilbakemeldinger fra butikker og serveringsområder som er forbanna fordi det er de som må rydde opp.

Èn av de som har fått kjenne på «raidingen» er Ronny Sigbjørnsen som eier og driver McDonalds Mariero, som ligger et steinkast unna Hetland Videregående Skole.

- Det er tiden for raiding med mel og egg, og vi har nylig hatt et par tilfeller der det har blitt kastet både egg og mel på parkeringsplassen, uten at det har blitt ryddet opp. Det er noen som ikke ser hvor grensen går, sier Sigbjørnsen til Dagbladet.

Russepresident ved Sandnes VGS, Terje Hetland forteller at russen har regler de skal følge, men at dette ikke nødvendigvis alltid skjer.

SUNN FORNUFT: Russepresident ved Akademiet VGS Sandnes, Terje Hetland, sier til Dagbladet at russen er informert om reglene de skal følge. Foto: Privat
SUNN FORNUFT: Russepresident ved Akademiet VGS Sandnes, Terje Hetland, sier til Dagbladet at russen er informert om reglene de skal følge. Foto: Privat Vis mer

- Raiding er typisk på denne tida. Vi har en del russebiler i Stavanger og Sandnes som reiser rundt og kaster mel og egg på hverandre. Det er et utbredt fenomen, sier han og legger til:

- Man skal bruke sunn fornuft, man skal ikke holde på på veier, og hvis man gjør det på parkeringsplasser, så må man rydde opp. Det er heller ikke lov å ta biler på privat eiendom, forteller russepresidenten til Dagbladet.