Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne elendige fantomtegningen hjalp politiet

- Dette var ikke en spøk.

PÅ FRIFOT: Hung Phuoc Nguyen er fremdeles på frifot etter tyveriet. Han ble identifisert blant annet ved hjelp av fantomtegningen til høyre. Foto: Lancaster City Police Department
PÅ FRIFOT: Hung Phuoc Nguyen er fremdeles på frifot etter tyveriet. Han ble identifisert blant annet ved hjelp av fantomtegningen til høyre. Foto: Lancaster City Police Department Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag fikk politiet i Lancaster City i Pennsylvania i USA inn melding om et tyveri fra en stand på et supermarket.

En mann skal ha gitt seg ut for å være ansatt standen, på et tidspunkt da vedkommende som faktisk jobbet på standen var borte.

Mannen stjal så penger, og forsvant fra stedet.

Fantomtegning

I sin politilogg onsdag offentliggjorde politiet en detaljert beskrivelse av gjerningsmannen, samt det som seinere skulle vise seg å bli svært viktig for å få gjerningsmannen identifisert.

Et vitne tegnet nemlig en fantomtegning for politiet. En fantomtegning som nok må omtales som ganske dårlig. Så dårlig, at politiet måtte understreke at de på ingen måte forsøkte å gjøre seg morsomme på noens bekostning.

- Vi offentliggjorde alle disse detaljene i vår politilogg i håp om at noen kjente igjen mistenkte, skriver politiet på sin egen nettside, og legger til:

- Dette var ikke en spøk.

Identifisert

For, som politiet selv innrømmer, selv om vitnets tegning «kan ha framstått både amatør- og tegneserieaktig», så ble den viktig.

- Sammen med de distinkte fysiske beskrivelsene, så fikk det fart på hodet til minst en av etterforskerne, som kom opp med navnet på en potensiell mistenkt, skriver Lancaster-politiet.

Etter at politiet mente de hadde identifisert tyven, som er kjent fra politiet fra tidligere, viste de et bilde av mannen til vitnet som sto bak fantomtegningen.

«Vitnet identifiserte Hung Phuoc Nguyen som den mistenkte som etterliknet en ansatt og tok pengene», skriver politiet.

De har nå utstedt arrestordre for Nguyen, men enn så lenge er han fremdeles på frifot.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!