BOLIG: Priantydningen på denne enboligen på Bygdøy var 13,8 millioner kroner, men mange kjøpere var villig til å gå mye høyere. Foto: Studio Oslo
BOLIG: Priantydningen på denne enboligen på Bygdøy var 13,8 millioner kroner, men mange kjøpere var villig til å gå mye høyere. Foto: Studio OsloVis mer

Kø på visning

Denne eneboligen gikk 5,3 mill. over prisantydning

Nesten 100.000 kroner per kvadratmeter - før full oppussing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Folk gikk mann av huse da en enebolig i Theodor Løvstads vei på Bygdøy ble vist frem i forrige uke.

196 kvadratmeter P-rom over to plan, omgitt av drøye ett mål tomt, hadde fått en prisantydning på 13,8 millioner kroner.

Siste visning var på søndag og etter en heftig budrunde i dag - som etter det Hegnar.no erfarer talte i overkant av 25 bud - var boligen solgt like etter lunsj.

5,3 millioner over prisantydning

Partner og megler Roy Blixt hos Sem & Johnsen Eiendomsmegling bekrefter overfor Hegnar.no at salgssummen endte på voksne 19,1 millioner kroner.

- Beliggenheten er fantastisk, og det er lite i markedet på Bygdøy, sier han.

- Samtidig er det så mange kjøpere der ute. Mange hadde ventet lenge på denne muligheten, og fire av budgiverne var med helt opp til 18,8 millioner. Det er en trygghet for kjøper, fortsetter Blixt, som foresto salget sammen med Kristoffer Kendall.

Selv om eneboligen gikk nesten 40 prosent over prisantydning mener Blixt at prisantydningen var riktig, og viser til at en tilsvarende bolig i nabolaget gikk for omtrent det samme i fjor.

Fra eiendommen, som ligger øverst i en rolig blindvei på ett av Bygdøys høyeste punkt, kan kjøperen glede seg over god fjordutsikt og sol fra morgen til kveld.

Eiendommen, som også omfatter garasje og et eldre svømmebasseng på 3,85 x 9,20 meter, grenser til et felles grøntareal, og har ikke innsyn i sommerhalvåret.

LUKSUSBOLIG: Amerikas dyreste eiendom til salgs. For 250 millioner dollar, en sum tilsvarende over 2 milliarder norske kroner, kan den heldige kjøperen sikre seg et hus få andre boliger kan sammenlignes med. Video: Tri-Blend Media. Vis mer

100.000 per kvm - før oppussing

Det som nå venter for kjøperen, er trolig en storstilt oppussing.

Blixt skriver nemlig i annonsen at standarden på utstyr og innredning i hovedsak er av eldre årgang, og at boligen har behov for full modernisering/oppgradering.

Merk at prisen, allerede før en slik oppussing, er oppe i nærmere 100.000 kroner per kvadratmeter.

For å få boligen opp i den standarden nybygg på Bygdøy får i dag, kall det gjerne «Bygdøy-standard», anslår hegnar.no at kjøper må legge ytterligere 3-5 millioner kroner på bordet, avhengig av smak og personlige preferanser.

Hvis vi legger oss i midten av dette intervallet, kommer vi opp i en kvadratmeterpris på nærmere 120.000 kroner.

Egen inngang i kjelleren

Hovedetasjen i boligen som ble oppført i 1966 teller 146 kvadratmeter (P-rom), inklusive tre soverom, spisestue og stue med peis.

Kjelleren består av 50 kvadratmeter P-rom med egen inngang.

Ifølge annonsen er kjellerstuen og hybelkjøkkenet i dag tatt i bruk og innredet som dette fra selgers side. Meglerne advarer om at disse rommene i henhold til opprinnelige plantegninger er godkjent som hobbyrom og kjeller.

- Dermed er de trolig ikke godkjent som rom for varig opphold. Videre bruk vil være kjøpers hele ansvar og risiko, het det i prospektet.

Flere bolignyheter

Kuppet minihytte - betalte 300.000 over prisantydning
Mener boligmarkedet nærmer seg balanse
Prest fikk kjøpe bolig med himmelsk rabatt