Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne er nå utryddet i det majestiske jungellandet

I Kambodsja har snikskytterne tatt knekken på disse vakre rovdyrene.

UTRYDDET: Indokinatigeren, som pleide å finnes over et stort område i Asia, er nå utryddet i Kambodsja.  Foto: Wikipedia
UTRYDDET: Indokinatigeren, som pleide å finnes over et stort område i Asia, er nå utryddet i Kambodsja. Foto: Wikipedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Indokinatigeren, som pleide å finnes over et stort område i Asia, er nå utryddet i Kambodsja.

Det melder dyrevernsgruppa World Wide Fund for Nature (WWF), ifølge nyhetsbyrået AFP.

Onsdag, samme dag som den triste meldinga kom, ble det lagt fram tiltak fra myndighetene for å gjeninnføre tigeren i landet.

2007 var sist gang tigeren ble fanget opp i jungelen i Kambodsja, som huser monumentet Angkor Wat, som er på UNESCOS liste over verdens kulturarv.

- Tigrene har blitt jakta på slik at de har blitt utryddet. Dette på grunn av dårlig håndheving av loven fra politiets side, sa Suwanna Gauntlett, fra «Wildlife Alliance», som nå jubler over at myndighetene endelig tar grep.

Men det kan være for seint:

Avskoging og snikskyting har ødelagt habitatene til tigere over hele Asia. De siste estimatene fra Verdens naturvernunion viser at det bare finnes 2,154 tigere igjen i verden.