- Denne er til deg, Silje

De ble kjent med hverandre på Utøya i fjor. I år delte de telt. Silje (17) ble skutt, Marius (19) overlevde.

MINNE: Marius har valgt å bruke underarmen for fremtidig påminnelse om Utøyas mørkeste døgn. - I tunge stunder kan jeg vri underarmen og minnes, sier han. FOTO: Privat
MINNE: Marius har valgt å bruke underarmen for fremtidig påminnelse om Utøyas mørkeste døgn. - I tunge stunder kan jeg vri underarmen og minnes, sier han. FOTO: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 22. juli bestemte Marius Helstad og fire andre AUF-ungdommer seg for å forlate Utøya for noen timer. Det reddet trolig hans liv.  

- Vi tok den siste båten før massemorderen kom. Vi dro inn til Sandvika for å handle snop og drikke til kvelden, forteller han til Dagbladet.  

Samlet gjennom sorgen Han var på butikken da telefonene fra Utøya begynte å strømme på. Ennå vet han ikke med sikkerhet hvordan telt-venninnens siste stund fortonet seg. Det har gått over en uke siden Norge opplevde sin blodigste dag i fredstid, og Marius har brukt helgen sammen med gode AUF-venner på øya Hitra på trøndelagskysten.  

- To av de overlevende fra Utøya er fra Hitra og i helga har vi vært samlet rundt 15 AUF-medlemmer fra Trøndelag her ute. Vi har snakket sammen om opplevelsene våre. Det har vært god terapi, forteller han.

De innvendige sårene tror Marius vil følge ham resten av livet. Det vil også et minnesmerke han selv har valgt å prege underarmen sin med; en tatovering til minne om Silje (17), og det grusomme som skjedde fredag 22. juli.    

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer