Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jobbsøknad på Facebook:

«Denne Facebook søknaden er et rop om hjelp», skrev Truls (26) etter tre år uten fast jobb. Responsen er massiv

På 24 timer hadde jobbsøknaden til Truls Espen Knutsen (26) blitt delt 3500 ganger på Facebook.

JOBBSØKNAD: På et døgn har innlegget til Truls Espen Knutsen blitt delt over 3500 ganger. Og best av alt: Knutsen har fått mange telefoner med konkrete jobbintervju-forespørsler. Foto: Privat
JOBBSØKNAD: På et døgn har innlegget til Truls Espen Knutsen blitt delt over 3500 ganger. Og best av alt: Knutsen har fått mange telefoner med konkrete jobbintervju-forespørsler. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Denne Facebook søknaden er et rop om hjelp, i inderlig håp om å få en jobb», heter det i et Facebook-innlegg som har gått Norge rundt det siste døgnet.

Forfatteren er 26 år gamle Truls Espen Knutsen fra Fredrikstad som i mange år har søkt fast jobb uten hell. Søndag kveld bestemte han seg for å be om hjelp via Facebook, etter å ha lest en artikkel videreformidlet av NAV om en person i samme situasjon som søkte jobb på det sosiale mediet.

Og hjelp har han fått, som Fredrikstad Blad har omtalt.

På et døgn har innlegget hans blitt delt over 3500 ganger. Og best av alt: Knutsen har fått mange telefoner med konkrete jobbintervju-forespørsler.

- Hvis dette resulterer i en fast jobb, skylder jeg snart 3500 mennesker for det. Dette er veldig imponerende gjort og jeg vil takke alle som har delt innlegget, sier Knutsen til Dagbladet.

Tilbud i kø

I morges hadde han et jobbintervju, det samme har han i morgen og resten av uka. Tilbudene har kommet fra Oslo, Østfold - til og med Sverige. På de 24 timene det gikk fra han skrev innlegget til det hadde blitt delt 3500 ganger, har Knutsen til og med vært nødt til å takke nei til noen forespørsler.

- Jeg har fått spørsmål om jeg vil trene travhester. Jeg vet hvordan en hest ser ut og jeg kan helt sikkert sale en, men trav kan jeg ikke trene noen som helst i, sier Knutsen til Dagbladet og ler.

I bakgrunnen er det fabrikkstøy. Han er på jobb hos Nortura-fabrikken i Sarpsborg hvor han har jobbet som vikar i to år. Han trives godt, men med leilighet, bil og samboer er tilværelsen som vikar noe Knutsen kunne vært foruten.

Og siden 2014, da han var ferdig med førstegangstjenesten, har en fast jobb vært noe han har ønsket seg.

- Kanskje en hemsko

Knutsen tror kanskje dysleksien hans, og følgene av den, kan ha vært utslagsgivende for hvorfor det ønsket ikke har blitt oppfylt. Det tar han selv opp i innlegget:

«På grunn av sterk grad av dysleksi, har jeg dessverre ikke det beste vitnemålet og ingen fagbrev, men jeg har grunnutdanningen i salg og service og generell studiekompetanse.»

- Det er kanskje en hemsko, i alle fall sånn det er nå med det veldige presset på karakterer og utdanning for å skille mellom alle de som søker jobb. Jeg skjønner at jeg faller gjennom, men det er ikke noe moro. Dysleksien får jeg jo ikke gjort noe med, sier Knutsen.

Han er imidlertid svært motivert, lærevillig og uredd for å «ta i et tak», som han selv skriver.

- Veldig glad

- Det viser jo at folk ikke bare tenker på seg selv. Jeg føler at jeg har blitt tatt under vingen av mange, sier Knutsen om hvordan mottakelsen av innlegget han skrev har vært.

Da han la seg søndag kveld, hadde innlegget blitt delt 300 ganger.

- Jeg synes det hørtes bra ut, og tenkte at nå kom det til å gi seg. Jeg synes nesten det er skremmende at det skal få så mye oppmerksomhet. Det hadde jeg aldri trodd. At folk har tatt seg bryderiet og tida til å gjøre dette, er jeg veldig glad og takknemlig for, sier Knutsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media