LØNTE SEG:  Etter å ha søkt jobb over lengre tid, fikk Kristine Ronæss Årdal napp - gjennom Facebook. Foto: Privat
LØNTE SEG: Etter å ha søkt jobb over lengre tid, fikk Kristine Ronæss Årdal napp - gjennom Facebook. Foto: PrivatVis mer

Denne Facebook-statusen fikk Kristine (22) i jobb

Statusen ble delt nesten 8500 ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fjor søkte Kristine Ronæss Årdal på over 80 jobber i Trondheim, uten engang å få et jobbintervju.

Men etter at rullestolbrukerens jobbsøking ble delt i en Facebook-status og den igjen ble delt nesten 8500 ganger, har 22-åringens jobbsituasjon blitt snudd helt på hodet.

Etter at hun la ut statusen i forrige uke, ble hun tilkalt til fire jobbintervjuer. Nå har Kristine Ronæss Årdal fått seg jobb.

- Dette er overveldende. Det viser at folk bryr seg, at de gjerne vil hjelpe, sier Årdal til Dagbladet.

Det var Adressa.no som først omtalte saken om 22-åringen.

Har sittet i rullestol hele livet Hun har cerebral parese og har sittet i rullestol siden hele livet. Diagnosen fikk hun ti dager gammel. Etter at hun ble ferdig på videregående, ville Årdal gjerne jobbe en tid før hun eventuelt begynte på videre utdanning.

I fjor søkte hun altså på over 80 stillinger, uten å få et eneste jobbintervju. Å jobbe, har hun ønsket lenge. Nå har hun igjen begynte på skole, og ønsket seg derfor en deltidsjobb.

- Jeg får støtte fra NAV, så jeg trenger egentlig ikke å jobbe, men hvis ikke jeg har noe å gjøre kjeder jeg meg. Jeg har gått på skole hele livet, jeg må ha noe å gjøre på dagen, sier Årdal.

Facebook ble løsningen Da den tradisjonelle jobbsøker-prosessen ikke slo til, måtte det altså original tankegang til. Det var 22-åringens assistent som foreslo at hun skulle ta i bruk Facebook for å gjøre jobbjakten litt lettere. Statusen lød som følger:

RULLESTOL: Årdal tror det at hun sitter i rullestol kan ha hindret henne i å få jobb. - Det er vel lettere å ansette noen man ikke trenger å tilrettelegge for, sier hun. Foto: Privat
RULLESTOL: Årdal tror det at hun sitter i rullestol kan ha hindret henne i å få jobb. - Det er vel lettere å ansette noen man ikke trenger å tilrettelegge for, sier hun. Foto: Privat Vis mer

«Hei jeg heter Kristine Ronæss Årdal, og jeg er på utkikk etter en deltidsjobb i Trondheim. Som person er jeg positiv, utadvendt og ser alltid lyst på livet. Jeg sitter i rullestol, jeg tenker derfor at administrativt arbeid, kundeservice o.l, hadde passet meg midt i blinken! Gjerne lik og del, så kanskje muligheten min for å få meg jobb blir større.»

Oppfordringen hennes om å dele statusen ble fulgt, nesten 8500 ganger.

- Jeg så for meg at familie og nære venner ville dele statusen, men at det skulle ta av sånn, regnet jeg ikke med, sier Årdal, og ler.

- Folk er usikre 22-åringen tror at å søke jobb gjennom Facebook har flere fordeler.

- I mitt tilfelle har jeg møtt dem som er villig til å ansette meg, på tross av rullestolen.

For det at hun sitter i rullestol, tror Årdal kan være en grunn til at hun ikke har fått napp i jobbsøkingen - før nå.

- Det er vel lettere å ansette noen man ikke trenger å tilrettelegge for. Folk er usikre.

- Så et glødende smil Unni Trøen i Presidents team i Herbalife, og en av eierne av Hit The Gym i Trondheim, var en av dem som tok kontakt med Årdal. Det var jobben Trøen tilbød Årdal hun tok, en stilling som distributør for kostholdsproduktet Herbalife.

- Da jeg så statusen hennes måtte jeg bare invitere henne hit. Jeg så et glødende ansikt og et smil som jeg bare ville bli bedre kjent med, sier Trøen til Adressa.no.

For Trøen sto ikke rullestolen i veien for et jobbtilbud.

- Hun er jo helt frisk, og kan gjøre det meste fra en rullestol. Det er bare beina som ikke virker ordentlig.

Trøen forteller videre til Adressa.no at hun ser fram til å begynne å jobbe med 22-åringen. Det gjør også Årdal selv.

- Jeg følte at det var et veldig koselig arbeidsmiljø der, sier Årdal til Dagbladet.